In juli hebben we het al mogen ondervinden. Een typische Belgische zomer is er eentje waar het ook af en toe eens regent. Ideaal weer om dan eens met de kinderen naar de bioscoop te gaan. En deze zomer zijn er toch wel enkele kinderfilms die zeker de moeite zijn om te gaan bekijken.

Cars 3

Van deze succesvolle film zal iedereen al wel eens gehoord hebben. Ondertussen is het al de derde film van Bliksem McQueen en zijn vrienden. In dit vervolg op de vorige twee Cars-films komt de legendarische carrière van onze rode racebolide onverwachts tot een einde door een nieuwe generatie razendsnelle racers. Of weet Bliksem McQueen alsnog het kampioenschap te winnen?

In de bioscoop sinds eind juli.

Verschrikkelijke Ikke 3

Nog een film die reeds aan deel drie toe is, is Verschrikkelijke Ikke. Ook nu spelen de gekende gele wezentjes de hoofdrol. Samen met Gru, zijn vrouw en kinderen leiden de Minions een rustig bestaan. Tot dat blijkt dat Dru een verloren tweelingbroer heeft. Het ideale recept om een dolkomische animatiefilm te maken.

In de bioscoop vanaf begin juli (6+)

Bigfoot Junior

De zomer is half weg en dus tijd om een nieuwe animatiefilm op de mensen los te laten. Een animatiefilm uit ons kleine Belgenlandje dan nog wel. In Bigfoot Junior ontdekt de 13-jarige Adam dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot. En dat zal Adams leven enorm beïnvloeden. Tijd voor een spannend avontuur?

In de bioscoop vanaf 2 augustus (6+)

Brandweerman Sam: Ufo Alarm!

We hebben hier thuis een brandweerman Sam fan rondlopen. Regelmatig moeten er dan ook filmpjes van deze grappige held worden opgezet. En deze brandweerman heeft weer een nieuwe film te pakken. Sam beleeft, net zoals in de serie, heel wat avonturen. Zo is er deze keer UFO alarm in Piekepolder. Iets wat Sam en zijn vrienden moeten onderzoeken. Spannend!

In de bioscoop sinds half juli (Voor alle leeftijden)

Uilenbal

Eind vorig jaar reeds in de Nederlandse bioscopen te bewonderen. En nu komt deze musicalfilm ook naar de Vlaamse zalen. In Uilenbal heeft Meral een beste vriend: hij is klein, grijs, heeft vier pootjes en heet Piepiep. En het wordt door een uil gegrepen. Deze film gaat over hoe belangrijk vriendschap is.

In de bioscoop vanaf 9 augustus in de zalen. (5+)

Q: Naar welke film zouden jullie gaan zien in de bioscoop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *