Praten over gevoelens met je kinderen. Het is niet altijd even makkelijk. Zeker bij jonge kindjes is er bij vele toch een drempel die moet worden genomen. Gelukkig zijn er (prenten)boeken die je als ouder hierbij kunnen helpen. ‘Naar de zee’ is er zo eentje.

Naar de zee

“Tim voelt zich soms onzichtbaar op school. Tot hij op een dag Sam ontmoet. Maar Sam is niet zomaar een nieuw vriendje: hij is een walvis, en hij kan de weg naar huis niet meer vinden!

Het valt niet mee om Sam terug naar de zee te brengen, maar Tim is vastberaden om te helpen. Het gebeurt tenslotte niet elke dag dat je een nieuwe vriend ontmoet!”

Recensie

Tim voelt zich heel vaak onzichtbaar op school, maar als hij zijn nieuwe vriend Sam leert kennen fleurt hij op. Dat is duidelijk te zien in de paginagrote illustraties. Naarmate ze betere vrienden worden fleuren de kleuren in het boek ook op. Eens de oplossing voor Sam zijn probleem gevonden en uitgevoerd is, is het een fleurige illustratie.

De illustraties benadrukken het gevoel dat Tim op dat moment heeft. Ook de kleuren spelen hierin een belangrijke rol. ‘Naar de zee‘ is een prachtig prentenboek waarmee je als ouder aan de slag kan om bij je kindjes over hun gevoelens te praten.

ISBN: 978 90 4532 582 8| Auteur: Cale Atkinson| Uitgeverij: BBNC uitgevers bv (Flamingo) | Pagina’s: 44| Leeftijd: 4 tot 6 jaar | Te koop bij bv. Bol.com

Pin it
Naar de zee

Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *