In Nieuwsgierig Aapje (Curious George) maken we kennis met Ted, een bevlogen gids in het Bloomsberry Museum. Hij doet een rondleiding voor een groep schoolkinderen met hun lerares Maggie, die toevallig Teds grootste fan is. Als de eigenaar van het museum, Mr Bloomsberry, aan Ted vertelt dat zijn geliefde museum moet sluiten wegens gebrek aan bezoekers, besluiten ze dat er drastische maatregelen moeten worden genomen. In een laatste poging het museum te redden zal een fantastisch voorwerp dat nog nooit in enig museum te zien was, worden tentoongesteld. Mr Bloomberry haalt zijn geheime dagboek tevoorschijn waarin een kaart zit van een verloren heiligdom van de Afrikaanse Zagawa-stam. Dat reusachtige afgodsbeeld vinden en tentoonstellen zal het museum redden! Ted begin enthousiast zijn reis naar Afrika voor te bereiden en koopt de benodigde uitrusting en kleding, waaronder een felgeel safaripak met bijpassend hoofddeksel. Maar Bloomsberry junior ziet het museum het liefst veranderd in een parkeerterrein en stiekem saboteert hij de expeditie. Zo haalt hij juist wanneer Ted klaar is voor vertrek belangrijke pagina’s over de vindplaats van het beeld uit het geheime dagboek.

De Amerikaanse film uit 2006 ¬†is gebaseerd op een kinderboekenreeks van H.A. Rey en Margriet Rey. De film is gedraaid onder regie van Matthew O’ Callaghan.

Vorige week waren we naar de dierentuin geweest zoals jullie hier hebben kunnen lezen. Vandaag was het voor de derde dag op rij warm en vochtig dat onze dochter een film heeft mogen kiezen op Netflix. Ze heeft gekozen voor de film met ‘Aappie’ erin, die ze vorige week gekregen had. Ze vond het een superfilm, want ze is van het begin tot het einde gefascineerd geweest door de film. Ik heb ze echt niet gehoord en dat voor een driejarige die vol energie zit ūüôā Ze heeft de film gezien in het Engels, dus heeft ze enkel de beelden gevolgd en wat ze ervan vertelde was ook correct! Dit wil dus zeggen datje film het verhaal erachter correct weergeeft. Het is een prachtfilm met een leerrijk verhaal, zeker voor herhaling vatbaar!

Regie: Matthew¬†O’ Callaghan
Producer: Imaginaire Entertainment en Universal Animation Studios
Duur: 86 min.
Leeftijd: ALL

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *