Afgelopen jaar werd in de Efteling Baron 1898 geopend. Een nieuwe trillride voor de oudere bezoekers van het Nederlandse pretpark. Maar de Efteling blijft investeren. Zo opent in de zomer van 2017 een nieuwe darkride nl. ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’. Symbolica wordt een overdekte attractie die geschikt is voor de hele familie. Dit net zoals bijvoorbeeld de bekende attracties Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival. Centraal in de rit van deze nieuwe attractie staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van de Efteling en zal zich middenin het park situeren.

Rijk der Fantasie

‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ wordt, naast pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, het tweede en belangrijkste onderdeel van het nieuwe Rijk der Fantasie. Een nieuw rijk dat midden in het park uit de grond rijst. Fons Jurgens, Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling, vertelt over de nieuwe attractie: “Symbolica wordt de grootste en duurste attractie ooit en het is altijd onze wens geweest om de darkride (voorheen Hartenhof genaamd) voor 2020 te openen. We zijn blij om nu officieel bekend te kunnen maken dat – naast de nieuwe verblijfsaccommodatie in het Loonsche Land – ook deze attractie in 2017 wordt geopend; een voor de Efteling bijzonder jaar. Met deze bijzondere attractie kunnen we vernieuwing en vergroting van het attractieaanbod blijven garanderen op weg naar een internationale bestemming met 5 miljoen bezoeken. Symbolica wordt echt een attractie voor de hele familie, gasten van alle nationaliteiten en generaties gebruiken immers hun fantasie.”

Symbolica: Paleis der Fantasie

In het Paleis der Fantasie is Pardoes de Tovernar de gastheer. Bezoekers worden in het paleis uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken. Dit zal gebeuren doormiddel van een avontuur langs de magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie. Bezoekers zullen in deze darkride kunnen kiezen uit drie verschillende routes en stappen met maximaal zes personen in een voertuig genaamd “Fantasievaarder”. De verschillende routes zorgen samen met verschillende interactieve elementen voor een geheel eigen avontuur door het Paleis der Fantasie. Elke rit op deze attractie zal dus anders zijn.

“Deze darkride zorgt ervoor dat we als Efteling onderscheidend blijven binnen de top van de Europese attractieparkenbranche. Uiteraard door het toevoegen van onze eigen kenmerkende storytelling en unieke thematisering, maar vooral door het gebruik van oneindig veel details in de attractie. Iedere rit zorgt keer op keer voor verwondering en prikkelt de fantasie op steeds een andere manier,” besluit Jurgens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *