De Vliegende Ninja is het tweede deel in nieuwe crosover reeks ‘Ninja Kid’. Voor jonge lezertjes zijn crossovers tussen boek en graphic novel of stripverhaal momenteel een echte hype. Het zorgt voor de nodige afwisseling die beginnende lezertjes soms nog wel nodig hebben. En dat heeft ook Anh Do begrepen met deze reeks.

De Vliegende Ninja

Nelson Kramer is niet bepaald cool of stoer, maar hij is wel de allerlaatste Ninja ter wereld. En nu moet hij de stad redden van een kudde wilde dieren en op hol geslagen machines! Gelukkig heeft hij een nieuw jetpack en een handige oma die hem helpt met zijn Ninja-skills. Maar hoe kan hij nou leren vliegen als hij vreselijk hoogtevrees heeft?!

Recensie

In dit tweede deel worden we opnieuw meegenomen in de wereld van Nelson, de allerlaatste Ninja ter wereld. Dankzij een korte introductie en terugblik op deel 1 krijg je snel nog meer inzicht in de wereld van Nelson. Echter is dat geen vereiste om dit tweede deel te lezen. Dankzij de beperkte hoeveelheid tekst en de best wel verhalende tekeningen, is het boek perfect geschikt voor lezertjes vanaf ongeveer acht jaar. Zeker omdat enkel Nelson het enige personage is dat van enige diepgang wordt voorzien. Dit terwijl de andere personages eerder karikaturaal worden opgevoerd.

De gebeurtenissen volgen elkaar lekker snel op waardoor het verhaal vlot leest. Aangevuld met de leuke tekeningen zullen jonge lezertjes dit boek sneller uit hebben gelezen dan ze zelf dachten. Voor liefhebbers van Julius Zebra en Kapitein Onderbroek is dit zeker een aanrader.

Auteur: Anh Do
Illustraties: Jeremy Ley
Uitgeverij: Kluitman
Pagina’s: 186
Leeftijd: 8 jaar
ISBN: 978 90 206 7449 1

Het tweede deel van Ninja Kid is o.a. te koop bij Proxis, Bol.com en de betere boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *