Na Ninja Kid 1, 2 en 3 is het de beurt aan Ninja Kid 4. In het eerste boek zal de onhandige nerd Nelson proberen om Ninja te worden. Benieuwd of hem dat lukt?

In het tweede boek zal hij de stad moeten redden van een kudde wilde dieren en op hol geslagen machines. Onze recensie van dit boek vind je hier.

Ook het derde boek hebben we aan een recensie onderworpen, hier heeft hij sportdag en zouden zijn krachten goed van pas kunnen komen. Ja, je hoort het goed dat ik zouden gebruikt heb in de zin, want is dat wel zo? Gebeurt er niet terug iets onverwacht?

Ninja Kid 4

Het circus komt naar de stad en Nelson en zijn vrienden maken kans om mee te doen! Nelson zou het liefst de show stelen met zijn ninjatrucs, maar jammer genoeg moet hij die verborgen houden.
Maar wat moet Nelson doen als de show volledig uit de hand loopt en het wel héél gevaarlijk wordt?
Lukt het Nelson om Putdam te redden zonder te verraden dat hij de ninja kid is?

Recensie

Het voordeel aan deze serie boeken is dat ze allemaal los van elkaar gelezen kunnen worden. Elk boek heeft zijn eigen verhaal en bouwt niet echt verder op het voorgaande. Als dit wel het geval is, dan komen deze zaken aan bod in de eerste pagina’s van het nieuwe boek.

In Ninja Kid 4 – Ninja steelt de show zal Nelson Putdam moeten redden zonder te laten zien dat hij Ninja-krachten heeft, maar zal hem dat lukken?

Het boek is echt geschreven op maat van lezertjes van het 2de en 3de leerjaar. De tekst wordt ook afgewisseld met aantrekkelijke illustraties die de tekst verstaanbaar maken. Doordat het boek in hoofstukken ingedeeld is is het handig om het dagelijkse kwartierlezen erop te baseren. Afhankelijk van de leessnelheid kan het kindje één tot twee hoofdstukken lezen op een kwartiertje tijd (of wie weet wel drie?).

Hier spreekt het verhaal aan en ze neemt het boek spontaan vast, ook al is dat toch wel een dikker boek. De mooie illustraties maken veel goed. Het is dus zeker een aanrader.

ISBN: 978 90 206 7399 9 | Auteur: Anh Do | Illustraties: Jeremy Ley | Uitgeverij: Kluitman | Pagina’s: 192 | Leeftijd: vanaf 6 jaar | Te koop bij o.a. Bol.com en Proxis.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *