Nog een allerlaatste kusje
met mijn hand nog in jouw hand
voor je strakjes weg zult vliegen
naar dat onbekende land

Gedichten die troost kunnen bieden of het net iets makkelijker kunnen maken om met jonge kinderen over een groot verlies te praten.

Nog een allerlaatste kusje

Vroeg of laat worden we allemaal geconfronteerd met verdriet. Verdriet omdat we een dierbare moeten afgeven. Hierover praten met jonge kinderen is dan ook niet altijd makkelijk. Marianne Busser en Ron Schröder, die we kunnen van meestal vrolijke boekjes, schreven enkele gedichten die een troost kunnen bieden voor jonge kinderen. Aan de hand van de gedichten hopen ze dat er makkelijk met de kindjes kan gepraat worden over het afscheid en het daarmee gepaarde verdriet.

“Nog een allerlaatste kusje” heeft niet alleen gedichtjes voor een oma of opa die we moeten missen. Maar ook over moeilijkere thema’s zoals een zusje of een baby’tje die vroegtijdig van ons heengaan. De gedichtjes zijn makkelijk begrijpbaar en bieden zeker troost aan jongere kinderen, maar ook volwassenen hebben er, vind ik persoonlijk, deugd aan om deze te lezen. Dit boekje met gedichtjes is zeker een aanrader om in huis te halen, zeker omdat iedereen wel eens geconfronteerd wordt met het overlijden van een dierbare.

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789000358076

“Nog een allerlaatste kusje” van Marianne Busser en Ron Schröder is verkrijgbaar in de betere boekhandel, maar ook online bij o.a. Bol.com.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Marianne Busser & Ron Schröder - Nog een allerlaatste kusje
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

1 reactie

  1. […] meer nemen. En toch zitten kindjes met veel vragen en verdriet. Gelukkig zijn er verschillende boekjes voor jonge kindjes om met verdriet om te […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *