Binnenkort herrijst er een deeltje nostalgie in Plopsaland De Panne. Voor vele (groot)ouders roept de naam ‘Meli Park’ leuke herinneringen op uit hun kindertijd. Zo’n 20 jaar geleden kocht Studio 100 het Meli Park om Plopsaland uit te bouwen.

Meli Park, dat vooral in het teken van de bijen stond, was van 1935 tot 1999 in handen van de familie Florizoone. In 1952 opende het park het razendpopulaire ‘Sprookjesbos’ met tientallen sprookjes waaronder De Reus, De Prinses op de Erwt, De Vliegende Heks, etc. Hierdoor verhuisden heel veel items van het park naar het stort of onbekenden. De reus echter, kreeg een plaatsje bij een restaurant in Heuvelland.

Nu 20 jaar later stopt het restaurant zijn activiteiten en moest de reus terug verhuizen. Na een oproep op Facebook en vele reactie van bezoekers keert de bekende reus terug richting De Panne. “Bezoekers vragen ons nog vaak naar authentieke attributen uit het Meli-tijdperk, vandaar de keuze om De Reus terug naar Plopsaland De Panne te halen.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We vinden het dan ook leuk om de nostalgische gevoelens uit de Meli-periode bij ouders en vooral grootouders tijdens hun volgende bezoekje opnieuw op te wekken!”, besluit Van den Kerkhof. De Reus zal een grondige opknapbeurt krijgen en nadien een mooi plaatsje in Plopsaland.

Wist je trouwens dat het huidige Bos van Plop in Plopsaland vroeger ook een attractie was in Meli Park nl Apirama. En dat er in het begin van het park nog enkele verwijzingen naar het oude Meli Park staan? Zo niet, dan moet je ze zeker eens gaan zoeken in Plopsaland!


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *