Meer en meer van ons leven speelt zich af online. Ook bij onze kinderen is dit het geval. In de toekomst zal dit steeds meer en meer worden. Toch is het wel leuk om eens offline te zijn.

Offline

Het is het jaar 2046. Robots printen nieuwe steden. Drones vliegen af en aan.
Mike verhuist naar de stad Nieuw Babylon, waar iedereen altijd online is. De virtuele en de echte wereld lopen steeds verder in elkaar over.
De toekomst lijkt mooier dan ooit. Maar dan ontmoet Mike meneer Groman, die hem vertelt dat er een groot gevaar dreigt…
Is het allemaal te mooi om waar te zijn?

Recensie

Hoelang duurt het nog voordat de ‘onlinewereld’ meer gaat bepalen dan wij lief hebben? Offline is een perfect geschikt boek voor de jonge lezer die van sciencefiction verhalen houdt. In het boek maken we kennis met Mike, een jongen in het jaar 2046 waarin een virtuele wereld met gadgets en robots niet meer weg te denken is. Mike verhuist samen met zijn ouders naar Nieuw Babylon, een virtuele stad die geprint is door robots en alleen zichtbaar is met een VR-bril.

In het boek vind je kleurrijke illustraties die ervoor zorgen dat je het verhaal beter begrijpt. Yannick Pelegrin neemt ons in zijn fantasierijke illustraties mee in de tijd van de toekomst. Een goede toevoeging bij het verhaal. Het verhaal is voor de doelgroep lekker fanatasierijk, maar als je het als ouder eens leest merk je toch dat heel wat dingen als dicht bij de werkelijkheid aanleunen.

Het boek is vlot geschreven en het taalgebruik is perfect voor prille tieners. Een aanrader als je het ons vraagt!

ISBN: 978 90 257 7500 1 | Auteur: Marco Kunst | Illustraties: Yannick Pelegrin | Uitgeverij: Gottmer | Pagina’s: 144 | Leeftijd: vanaf 10 jaar | Te koop bij o.a. Bol.com en Standaard Boekhandel.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *