Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk biedt tal van toffe recepten voor de vele “eerste keren” van je kind. De eerste echte maaltijd, de eerste verjaardag en de eerste brooddoos.

Sofie kiest opnieuw voor vernieuwde recepten die de smaakzin van je kind ontwikkelen en snel klaar zijn in de dagelijkse drukte van een jong gezin. Verse en gevarieerde gerechten: geschikt voor de kleinsten en met pittige extra’s voor de mama’s en papa’s.

Voor een topverjaardag maak je hartige en zoete hapjes met hier en daar een retrotwist uit je eigen kindertijd. Het zoets voor in de klas of de taart voor op het feestje met de vriendjes, het is allemaal gezond, lekker en fun.

Sofie laat je in OP DE GROEI 2 ook meekijken in de brooddoos van haar dochter Grace. Een kleurrijke combo van groenten, fruit en heerlijke vieruurtjes. Succes gegarandeerd!

Op de groei 2

Op de GroeiDit boek is het tweede deel uit de driedelige reeks OP DE GROEI van Sofie Dumont, ladychef van het jaar 2009. In dit boek deelt ze leuke en makkelijke recepten voor kindjes van 9 maand tot 3 jaar. Natuurlijk zijn de gerechten ook perfect voor oudere kinderen en de (groot)ouders.

Op de groei 2 is opgedeeld in zes hoofdstukken, beginnend van 9 maand over de eerste verjaardag en de brooddozen van jullie kindjes. De gerechtjes zijn één voor één makkelijk te maken, zelfs met de hulp van jullie kleine bengeltjes. Tevens zijn ze ook allemaal gezond en dankzij de mix van smaken leren de kindjes ook onbekende dingen proeven,

Maar het kan ook plezant zijn voor jullie kindjes, Wat te denken van zelfgemaakte choco of speculaaspasta. Maar ook leuke fruitpizza’s en zelfs macaroni met ham en kaas. Voor elk wat wils dus in dit nieuwe boek van Sofie Dumont. Wij zijn alvast fan van de pannenkoekjes met leuke tekeningen (p 60) en het verrassingsbrood (p 68).

#mijnkindeetalles

Naast de driedelige boekenreeks is er ook nog steeds de website Mijnkindeetalles.be Op deze site deelt Sofie enkele recepten en biedt ze aan zwangere en net bevallen vrouwen een leuke (kook)tip aan via mail. Met #mijnkindeetalles wil de lady chef naast haar eigen tips ook tips van andere moeders delen met de wereld. De site moet een echte community worden voor mama’s die zelf en hun kindjes op een lekkere en gezonde manier willen eten.

Op de groei 2 is te koop bij de betere boekhandel maar ook online bij bv bol.com en proxis.

Auteur: Sofie Dumont
Uitgeverij: Manteau
Pagina’s: 208
Leeftijd: /
ISBN: 9789022332580

Vraag: Wat eten jullie kindjes graag en waaraan hebben ze een echte hekel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *