Iets voor Kerst is er al enkele jaren De Warmste Week van Studio Brussel. Tijdens deze week kan je via allerlei acties, die in vele gevallen zelfs heel het jaar lopen, meer dan 1000 goede doelen steunen. Met Ouder Blog hebben we geen actie gehouden maar een plaatje aangevraagd op Studio Brussel. Hierbij kon je kiezen aan welk goed doel je je bijdrage wou schenken. Mits Ouder Blog zich richt op leuke dingetjes voor kinderen leek het ons dan ook niet meer dan logisch om een goed doel te kiezen dat gericht is op kinderen en in het bijzonder dan zieke kindjes. Wij kozen daarom om onze bijdragen te schenken aan Make a Wish (Vlaanderen).

Make a Wish

De oorsprong van de Make-A-Wish® Foundation International ligt dus in de Verenigde Staten. Een zevenjarige jongen met leukemie uit Arizona wilde graag politieman worden. De meeste kinderen hebben ruim de tijd om hun dromen te verwezenlijken, maar Christopher had dat helaas niet omwille van zijn ziekte. Zijn moeder, diens vrienden en een aantal politieagenten lieten zijn wens toch uitkomen. Zij lieten een politie-uniform op maat maken en organiseerden een dag waarbij hij zich een échte politieman kon voelen. De impact van de wensvervulling op Christopher en zijn gezin inspireerde hen tot het oprichten van de Make-A-Wish® Foundation.

Marie-Christiane de Corswarem is de stichtster en erevoorzitster van Make-A-Wish® Belgium. In 1988 las ze voor het eerst een artikel over de Make-A-Wish® Foundation die in de Verenigde Staten actief was. Dit greep haar zo aan dat ze besloot om een Belgische afdeling op te richten. Ze contacteerde de Amerikaanse organisatie en kreeg toestemming om een Belgische afdeling op te starten in 1990 (tien jaar na de Amerikaanse afdeling – red.). Vijf jaar later kregen Vlaanderen en Wallonië ieder een autonome afdeling. Tot op heden is zij nog steeds actief in de organisatie als erevoorzitster en als wensfee.

Waarom Make a Wish?

Waarom kozen we juist voor Make a Wish? Een goede vraag eigenlijk. Want er zijn heel wat goede doelen die zich richten op zieke kindjes. Toch was de keuze voor Make a Wish redelijk snel gemaakt. Iedereen heeft dromen maar voor zieke kindjes is het niet altijd even evident om deze te kunnen beleven. Het is dan fijn om te weten dat er vele vrijwilligers zijn die sommige dromen echt kunnen doen uitkomen voor deze kindjes.

Omdat dromen realiseren niet altijd even makkelijk (en goedkoop) is, is het belangrijk dat deze vrijwilligers de nodige steun krijgen. En dankzij een kleine bijdrage kan je zo toch een deeltje bijdragen aan het verwezenlijken van een droom van een kindje.

Daarnaast kennen we bij Ouder Blog ook nog iemand persoonlijk die ooit een wenskindje was bij Make a Wish. We weten dan ook een beetje hoe belangrijk soms zo’n droom van ziek kindje kan zijn om extra te vechten tegen de ziekte die hen treft.


Tekst geschiedenis Make a Wish is afkomstig van hun website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *