Wordt Paracord het loomen van 2015? Wij denken alvast van wel. Paracord is de nieuwe knooptrend voor dit jaar. Paracord is, in tegenstelling tot de loombandjes, een zeer sterke draad. Maar net zoals de elastiekjes van het loomen in veel soorten en kleuren verkrijgbaar.

Paracord

Maar wat is Paracord? Paracord is een stevig nylontouw. Door zijn ronde vorm en zijn soepelheid is het ideaal om te knutselen en te knopen. Met de Paracord kan je verschillende knooptechnieken toepassen waardoor er leuke items ontstaan. Anders dan de loombandjes, dunne elastiekjes, is Paracord ook iets wat bij jongens in de smaak valt.

Het boek

In het boek “Paracord voor kids” van auteur Thade Precht worden zo’n 20 ideeën om te knopen uitgelegd. Dit gaat van stoere armbanden tot een kleurrijk springtouw. De knoopprojecten worden stap voor stap uitgelegd aan de hand van illustraties en sfeerfoto’s. “Paracord voor kids” is een leuk dat geschikt is voor zowel jongens als meisjes vanaf 8 jaar.

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel, Cosmox en Bol.com. Bekijk hier alvast enkele pagina’s van dit leuke boekje.

Auteur: Thade Precht
Uitgeverij: Kosmos Creatief
Pagina’s: 48
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
ISBN: 9789043917919

3 Reacties

  1. Joke Van Caesbroeck

    2 maart 2015 op 13:45

    Dag Jeroen, ik maak een kort artikeltje over paracord en zoek nog iemand die het al eens uitteste en er dus al ’t één en ander over weet. contacteer jij me even? joke@vancaesbroeck.be thx! Groetjes

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *