twee maal drie is vier
wiede wiede wie en twee is negen
richt de wereld in wiede wiede naar mijn eigen zin

Wie kent dit niet? Het meest gekende liedje uit de TV-serie van Pippi Langkous. Vele van ons zullen deze wel al eens gezien hebben. En misschien kennen jullie kindjes het wel van de tekenfilmpjes op Ketnet. Maar dit voorjaar is Pippi Langkous ook terug te bewonderen in het theater. Pippi Langkous: de musical komt namelijk naar Antwerpen, Gent en Hasselt. Het guitige meisje met het de oranje vlechtjes zal de boel flink op zijn kop zetten in een daverende familievoorstelling. Dit samen met haar buurkinderen Tommie en Annika, haar bekende aapje Meneer Nilsson en het paard Witje.

Pippi Langkous

‘Pippi Langkous’ is het hoofdpersonage in de gelijknamige boeken van Astrid Lindgren. Het eerste boek verscheen in 1945. De boeken draaien om een vrijgevochten jong meisje met oranje haren, Pippi (voluit Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Tafelkledia Efraïmsdochter) Langkous. Pippi’s moeder woont in de hemel en haar vader, Efraïm Langkous, is piratenhoofdman en negerkoning van het eiland Taka-Tukaland. Bovendien is de papa van Pippi Langkous schatrijk. Het jonge meisje woont samen met haar aapje, meneer Nilsson, en haar paard Witje in Villa Kakelbont. Dit tot groot ongenoegen van de mensen in het stadje waar ze woont.

Omdat Pippi immens rijk is, ze betaalt namelijk altijd met goudstukken, trekt ze behoorlijk wat criminelen aan. Het guitige meisje weet die echter altijd af te slaan, want ze beschikt over superkracht. Samen met haar vriendjes en buurkinderen Tommie en Annika beleeft ze dan ook allerlei avonturen.

Naast de boeken, tv-serie, films en tekenfilmpjes was Pippi Langkous ook al in het theater te bewonderen nl. in 2004. “Een energiek en goed getimed feestje”, “eindelijk weer eens een productie waarbij alles klopt”,schreven de media toen. De toenmalige musical werd dan ook bekroond met heel wat prijzen waaronder vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen. Voor de nieuwe musical heeft regisseur Jasper Verheugd weer een wervelende spektakel in elkaar gestoken vol humor en avontuur. De liedjes in deze musical zijn van de hand van Ivo de Wijs (liedteksten) en Ronny Mosuse (muziek).

Kom verkleed

De makers van Pippi Langkous: de musical roepen ook op om verkleed naar de voorstelling te komen. Komen je kinderen als Pippi Langkous, Tommie, Annika, haar aapje Meneer Nilsson of haar paard Witje naar één van de vijf voorstellingen in de Krokusvakantie. Dan mogen ze na de musical op het podium en wordt er een groepsfoto gemaakt met Pippi en haar vrienden!

Voorstellingen

De musical van Pippi Langkous vindt slechts vijf keer plaats en dit tijdens de Krokusvakantie. Op woensdag 18 februari in het Ethias Theater te Hasselt, op zaterdag 21 februari in de Stadsschouwburg te Antwerpen en op zondag 22 februari in de Capitole te Gent. Kaarten zijn te verkrijgen via Sherpa en kosten 25, 30 of 35 euro.

3 Reacties

 1. nuyts Sofie

  2 februari 2015 op 19:33

  Jasper verheugd

  Beantwoorden

 2. nuyts Sofie

  2 februari 2015 op 19:38

  Jasper. Verheugd

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *