We beleven ondertussen een typisch Belgische zomer. Zon en regen wisselen elkaar af. Maar we weten intussen ook dat het het heel erg heet kan worden. Zowel bij hitte als bij regen is een bioscoop bezoekje op tijd en stond zeker geen slecht idee. Gelukkig zijn er enkele goede films voor jong en oud. Zo speelt ondertussen de eerste Playmobil-movie op het grote witte doek. En die heet ook gewoon, ‘Playmobil, de film‘.

Na de ‘The LEGO movie 2‘ was het de tweede keer dat we samen met de dochter naar een animatiefilm gingen met heel wat nostalgie voor papa en mama. Wij speelden vroeger zowel met LEGO als met Playmobil met een lichte voorkeur voor LEGO. Maar ook nu speelt de dochter met beide. Het was dan ook niet moeilijk om ze warm te maken om ‘Playmobil de film’ te gaan kijken in de bioscoop. “Toch met popcorn é, papa?” was haar reactie. En zo zaten we eind juli bij de avant-première met een doosje popcorn te kijken naar de bioscoopfilm van de wereldberoemde plastieken mannetjes en vrouwtjes.

Een lach en een traan

Het eerste deel van de film neemt ons mee naar New York. We maken kennis met de tiener Marla en haar jongere broertje Charlie. Zij doen niets liever dan samen spelen met Playmobil om het tijdperk van de Romeinen en de Vikings te ensceneren.

Maar grote zus Marla heeft een droom net als Amelia Eckhart (de eerste vrouwelijke pilote die solo de Atlantische oceaan overvloog) wil ze op avontuur. Aan die plannen komt echter abrupt een einde wanneer er op een avond twee politieagenten voor de deur staan met heel tragisch nieuws.

Plots staat Marla er alleen voor bij het grootbrengen van haar broertje en wordt ze naar de volwassenheid gekatapulteerd. Een wereld waar er geen plaats meer is voor plezier of het samen spelen met Playmobil. Dit tot ongenoegen van haar broertje. Tot Charlie op een avond wegloopt en in een magisch universum terechtkomt. Het universum van Playmobil!

Wervelend

Een ‘EPISCH’ avontuur! Zo wordt de film aangekondigd. Dat is alles behalve gelogen. Als kijker wordt je gedurende 1,5u meegenomen van de ene zinderende droomwereld naar de andere. Van een futuristische stad waar een strenge garnaal de plak zwaait, naar het Romeins imperium inclusief colosseum. Allemaal werelden uit de omvangrijke speelgoedlijn van Playmobil. Het tempo en de humor zorgen ervoor dat er op geen enkel moment verveling opduikt.

Toch zijn het de personages die de prent opwindend en op momenten zelfs echt grappig maken (ook voor volwassenen!). Er is Dell, de bullebak-maar -met -een-peperkoekenhart foodtruckchauffeur. Of de geheime agent Rex Dasher, meester-vermommer die op elk onverwacht moment opduikt én in een knappe Porsche rondrijdt. Maar ook Caesar, de onverbiddelijke keizer uit het Romeinse Rijk. Allemaal hebben ze de typische ‘houterige’ bewegingen van de gekende mannetjes. Wat de film dat tikkeltje extra meegeeft.

Playmobil de film

De boodschap

Net als de meeste moderne animatiefilms heeft deze film ook een mooie onderliggende boodschap. De aandachtige (volwassen) kijker ziet dat van mijlenver al aankomen, maar toch stoort het niet. Het blijft natuurlijk een feelgood-film. Marla en Charlie beleven een avontuur dat op zichzelf de moeite waard is, en keren terug naar de ‘Real World’ met heel wat nieuwe inzichten. Dat alles goed komt, zolang je maar in jezelf (en de andere) gelooft. Daarnaast staat genieten van het leven, zeg maar ‘Carpe Diem’ ook met stip genoteerd als levensles bij deze film. Wij hebben alvast genoten en kijken al uit naar een tweede episode in de uitgestrekte Playmobil-werelden.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf.

1 reactie

  1. […] Vergeet daarom niet om speelgoed af en toe schoon te maken. Plastic speelgoed van bijvoorbeeld Playmobil kan je gewoon in een kussensloop in de wasmachine steken (niet centrifugeren en wassen op […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *