Een bezoekje aan de dierentuin is voor kinderen altijd een leuke maar spannende belevenis. Vele dieren die ze plots van dichtbij zien. Niet alleen gekende dieren maar ook minder gekende dieren.  In de kinderboerderij mogen tamme dieren zelfs gevoerd en geaaid worden. Voor kinderen is dit allemaal bijzonder leuk en bovendien zeer leerrijk.

Jonge kinderen stellen bij elk bezoekje dan ook enorm veel vragen:  waarom hebben giraffen zo’n lange nek, waarom staan stokstaartjes altijd op de uitkijk, waarvoor dient de slurf van een olifant en wat eten leeuwen graag? Vragen die elk kindje wel bezighoudt.

Maar wat als kinderen nu eens de wereld van de dierentuin thuis kunnen meemaken? Directeur spelen van een eigen zoo. Dit kan met nieuwe zoo van Playmobil. De Playmobil Zoo brengt dieren uit heel de wereld direct in de kinderkamer. Zoodirecteurs en verzorgers in spe zullen zeker in de wolken zijn met de vele uitbreidingssets waarmee ze hun zoo naar eigen keuze kunnen uitbouwen.

Leeuwen, pinguïns, koala’s, …

De Playmobil Zoo kom je binnen via een stenen poort met dierenfiguren. Het kindje in een bolderkar, klaar om de dieren te bewonderen.  Naast de kassa in de kiosk kan je er ook dierenvoeder, snoep, luchtballonnen en souvenirs kopen. Een bezoekje aan de dierentuin is niets zonder te zien hoe enkele dieren gevoederd worden. Aan de ingang staat dan ook het bord met de voedertijden en een klok. Pinguins krijgen vis, de leeuwen vlees, dit terwijl de kinderen  met verbazing toekijken. Ondertussen slapen de koala’s rustig voort in hun boom en roepen de papegaaien om een nootje.

Naast al deze wilde dieren gaat het er iets rustiger aan toe in de kinderboerderij. Biggetjes en geitjes lopen rustig rond en kijken smekend de kindjes aan. Krijgen wij ook iets om te eten? Ondertussen rijdt de dierenverzorger met materiaal rond om het park mooi te houden. Op zijn autootje ligt dan ook het nodige materiaal hiervoor. Maar niet enkel het park mooit mooi blijven. De dierenverzorgen mest ook de hokken van de dieren uit.

Lievelingsdieren

Naast de zoo, de dierenverzorger en de kinderboerderij zijn er voor de Playmobil Zoo nog 18 verschillende zakjes met de favoriete diersoorten waarmee je de dierentuin kan uitbreiden. Gloednieuw in de rijke dierenwereld van Playmobil is de Alpaca met baby. Daarnaas zijn er bijvoorbeeld nog zebra’s, neushoorns of panda’s die de zoo kunnen bevolken.

Naast de dieren is er ook nog een apart verkrijgbare omheining zodat de kinderen makkelijk een complete dierentuin kunnen aanleggen.

De nieuwe Playmobil Zoo laat kinderen vanaf 4 jaar spelenderwijs kennis maken met exotische dieren. Een natuurgetrouwe voorstelling van de diverse diersoorten en de modulaire omheining staan garant voor urenlang afwisselend speelplezier. Zo kunnen de kinderen de zoo als bezoeker ontdekken of spelen dierenverzorger of directeur. In de Playmobil dierentuin valt, net als in een echter zoo, altijd wel iets te doen en te ontdekken!

 

2 Reacties

  1. Nanette

    30 april 2017 op 22:25

    Ja inderdaad een leuk idee van Playmobil. Wou dat het bestaan had toen ik nog jong was. Alles is goed nagemaakt, er is zelfs een omheining voor geiten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *