Een nieuwjaar en dus is er de afgelopen dagen veel gefeest. Bij al deze eindejaarsfeesten hoorden in veel gevallen ook familiefeestjes en cadeautjes. Cadeautjes die traditiegetrouw ook mooi ingepakt zijn. Maar al deze feesten hebben ook een nadeel. Het vele cadeaupapier, het vele eten en drinken zorgt ook voor een hoop afval. Dus hebben de reinigingsdiensten enorm veel werk om dit allemaal op te ruimen.

Recycleren

Recycleren, je kan er nooit vroeg genoeg mee beginnen. Dankzij de reinigingsdienst speelset van Playmobil kunnen kinderen al leren hoe afval sorteren. Flessen sorteren in de glascontainers en deze dan laten ophalen door de vrachtwagen. Een vrachtwagen met telescopische kraan die makkelijk de “zware” glascontainers kan opheffen.

Maar ook de vuilniswagen is druk in de weer. Een arbeider springt van de vrachtwagen, bevestigt een gele vuilnisbak aan de vuilniswagen en laat de inhoud verdwijnen in de laadbak.  Een opgeruimde speelmat dankzij deze ophaaldiensten?

Een schone stad

Niet alleen thuis moet er opgeruimd worden. Ook de stadsdiensten zorgen voor een schone stad. Dankzij het Team stadsreinigers blijft de Playmobil stad proper! Arbeiders zorgen met bladblazers en borstels dat alle bladeren bij elkaar geraapt worden en verdwijnen in de afvalkar. Waarna de Straatveger langst komt om de straten met zijn veegborstelswagen de straten proper maakt.

Niet alleen de straten worden proper gemaakt. Dankzij de groendienst die met hun Voertuig groenbeheer met gasmaaier wordt het park mooi onderhouden.

Met deze nieuwe Playmobil-set reinigingsdienst maken de kinderen spelenderwijs kennis met thema’s als recycleren en stadsreiniging. Gaan ze zo ook zelf hun speelgoed beter opruimen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *