Dit jaar vierde Playmobil zijn 40ste verjaardag. Sinds de introductie in 1974 werden al ruim 2,7 miljard Playmobil speelfiguren geproduceerd. Ik was dan ook vereerd dat ik samen met hen deze verjaardag mocht vieren tijdens een gezellig persmoment. Een moment waarbij de geschiedenis van Playmobil werd uitgelegd en de nieuwigheden voor 2015 werden voorgesteld. Dit terwijl onze kindjes, die mochten mee natuurlijk, volop konden spelen met Playmobil toppers van 2014. Afsluiten deed Playmobil in stijl met een grote verjaardagstaart. Wij willen via deze weg Playmobil nogmaals proficiat wensen en ze bedanken voor het jarenlang speelplezier dat wijzelf hebben gehad en waar onze kindjes nu van genieten.

Speelboxen

Eén van de populaire items bij Playmobil zijn de leuke speelboxen. Een leuke speelbox elk met een specifiek thema en tal van toebehoren. Openen, uitklappen en spelen. Een ingenieuze klapsysteem waarbij de kindjes hun favoriete Playmobil speelwereld makkelijk kunnen meenemen naar bv oma en opa. Na o.a. de paardenstal en het politiekantoor komen er in januari vier nieuwe speelthema’s uit.

Zo is er de ridderschatkamer. Een schatkamer waar goud veilig is opgeslagen en die bewaakt wordt door ridders. Maar welke ridder moet deze schat bewaken en welke ridder probeert deze te bemachtigen. De Rode of de Zwarte? De ridders verdedigen zich met allerlei wapens en de schatkamer zelf? Daar staat een kanon voor de deur.

Jongens, maar ook meisjes, zijn gefascineerd door auto’s en moto’s. En dat heeft Playmobil begrepen. In de motorwerkplaats kunnen de kindjes zelf hun gemotoriseerde tweewieler herstellen en afstellen. De ideale speelbox dus voor mecaniciens in wording!

Met de speelbox Leven in het bos verzorg je kindjes de dieren die in het bos leven. Hertjes en jonge everzwijnen zijn nieuwsgierig en komen samen aan een meertje in het bos. Ze zijn allemaal nieuwsgierig en hopen dat de verzorger wat eten mee heeft voor hen. Zijn jullie kindjes goede dierenverzorgers?

Buiten heeft de winter zijn intreden gedaan. Een eerste sneeuwtapijtje zorgde al voor een leuk sneeuwballen gevecht of misschien wel een ritje op de slee. Toch zullen er vele al dromen van die leuke warme zomer aan het zwembad. Dus wat is er mooier dan een heerlijk Zonneterras? Dankzij deze speelbox dromen de kindjes al over een nieuwe reis in de grote vakantie. Spelen aan het plonsbadje terwijl de mama geniet van een drankje en een aardbeienijsje? Het kan allemaal terwijl de poesjes ook genieten van de warme zon.

Meenemen

Deze uitklapbare speelboxen van Playmobil kunnen makkelijk meegenomen worden. Open klappen om te spelen en na het spelplezier snel en makkelijk terug opruimen. Alles past in de afsluitbare box. De speelboxen worden afgesloten met een sleutel die veilig aan de bodem bevestigd wordt. Maar verlies je de sleutel, dan hoeft dit het spelplezier van de kindjes niet te bederven. De speelboxen kunnen namelijk met een klein trucje ook zonder sleutel worden geopend.

De Playmobil speelboxen zijn geschikt voor kindjes vanaf 4 jaar en vanaf januari beschikbaar in de betere speelgoedwinkel.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *