Alles komt terug. Dat zagen we al in de mode maar zien we ook in de wereld van de games de laatste tijd. Nadat Sega, Atari en Nintendo al hun oude consoles in een nieuwe versie hadden uitgebracht komt ook Sony Interactive Entertainment (SIE) vandaag met de aankondiging dat op 3 december 2018 PlayStation®Classic in de winkelrekken zal liggen. Een miniatuurversie van de originele PS1.

PlayStation Classic

De originele PlayStation maakte zijn debuut op 3 december 1994 in Japan. Door zijn belangrijke innovaties — zoals 3DCG-rendering in real time en het gebruik van cd-roms — had deze console een grote invloed op de game-industrie in de jaren 90 en later.

Zoals het een echte classic console beaamt, is ook bij deze PlayStation Classic gekozen om de oude look te behouden. Echter wel in miniatuurformaat. Zo is is deze versie 45% kleiner aan de zijkanten en 80% kleiner in volume dan de originele PS1 console. Bovendien wordt de console voorzien van 20 vooraf geladen PlayStation games en is er geen mogelijkheid om extra games toe te voegen.  Classic games zoals Final Fantasy® VII, Jumping Flash!, R4 RIDGE RACER TYPE 4, Tekken 3 en Wild Arms zullen speelbaar zijn op de nieuwe console.

De PlayStation Classic wordt geleverd met een HDMI-kabel voor verbinding met externe displays, zoals tv-monitors, en een USB-kabel voor aansluiting op een USB AC-adapter (deze wordt niet meegeleverd) voor voeding via een stopcontact. Daarnaast krijg je twee controlers, zodat je bepaalde meegeleverde games met of tegen vrienden kan spelen.

PlayStation Classic zal beschikbaar zijn tegen een adviesprijs van € 99,99 in Europa en is verkrijgbaar vanaf 3 december.

1 reactie

  1. Actual ordinary

    19 september 2018 op 18:01

    Kijk echt uit naar deze console

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *