Covid-19 is nog niet verdwenen. Door de stijgende besmettingscijfers heeft de Plopsa Group beslist om alle shows, Meet & Greets en evenementen te schrappen. En dit al zeker tot en met het einde van de herfstvakantie. Deze maatregel heeft betrekking op alle Belgische Plopsa-parken.

Blijvende evaluatie

Om steeds accuraat te blijven ingrijpen evalueert Plopsa dagelijkse de situatie. Hierbij is vastgesteld dat de huidige situatie, waarbij mensen met mondmasker en op voldoende afstand van elkaar het park bezoeken, goed werkt. Al sinds de opening van de parken op 1 juli waren meet & greets, shows en evenementen afgelast. Dit was voor Plopsa een moeilijke beslissing.

“In het kader van de veiligheid en de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers blijven we uiteraard dagelijks de situatie evalueren en, indien nodig, de maatregelen verscherpen. Momenteel hebben we een goede formule gevonden om bezoekers coronaproof een aangename dag te laten beleven. We hebben dan ook beslist om die huidige manier van werken aan te houden tot en met het einde van de herfstvakantie. Concreet betekent dit dat er bijvoorbeeld geen shows van Samson & Marie of angstaanjagende animaties tijdens Halloween zullen plaatsvinden. Het is een drastische maatregel, maar volledig in het belang van onze bezoekers.”, aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof.

Bezoekers zullen echter weinig van de sfeer moeten missen. Zo blijven de attracties open. In de populaire periodes, zoals Halloween, zal het park ook naar jaarlijkse traditie gedecoreerd worden.

Reserveren reeds mogelijk tot einde herfstvakantie

Om het maximaal aantal bezoekers in de parken te respecteren, is iedereen verplicht om op voorhand het bezoek online te reserveren. Voor Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne en Plopsa Coo kan men momenteel al reserveren tot en met het einde van de herfstvakantie. Voor Plopsa Indoor Hasselt kan al tot en met het einde van de kerstvakantie gereserveerd worden. Alle tickets zijn bovendien op datum.

Overige maatregelen

Naast de annulatie van alle shows, events en Meet & Greets werd de maximale dagcapaciteit verlaagd. “In het begin van de zomervakantie, toen de cijfers nog veel gunstiger waren, was dat nog 30 tot 40% van de maximumcapaciteit. Deze hebben we dus genoodzaakt moeten terugschroeven naar 25 tot 30% van de normale capaciteit.”

Daarnaast zijn er in de parken en wachtrijen wegmarkeringen gemaakt die de social distancing moeten garanderen. In het park zijn er ontsmettingsteams actief. Daarnaast worden de bezoekers er op alle mogelijke manieren op gewezen dat ze verplicht een mondmasker moeten dragen. Ook dienen de standaardmaatregelen, zoals het veelvuldig ontsmetten en wassen van de handen, nog steeds nageleefd worden. Alle bezoekers die het park betreden worden ook geregistreerd. Elk ticket is gelinkt aan een naam en telefoonnummer zodat, bij een eventuele uitbraak, de contact tracing makkelijker wordt. Ook in de verschillende restaurants moeten de mensen nog eens hun gegevens nalaten zoals dat ook elders in de horeca het geval is.

Pin it
Plopsa Anubis

Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *