Het pretpark seizoen is alweer enkele weken geleden begonnen. Tijd om de beste Belgische achtbanen te bekronen vond de internationale, gerenommeerde pretparkwebsite Theme Park Review. Pretparkliefhebbers konden hun favoriete achtbaan kenbaar maken. Uit deze stemming kwam Plopsaland De Panne als winnaar uit de bus. Het heeft maar liefst twee van de beste Belgische achtbanen in huis: nl. Heidi The Ride en Anubis The Ride.

Anubis The Ride, de launch coaster die bezoekers in 2 seconden naar een snelheid van 90 km/u lanceert, werd verkozen tot ‘beste Belgische stalen achtbaan’. De afgelopen jaar geopende achtbaan Heidi The Ride werd dan weer bekroond met de titel ‘beste Belgische houten achtbaan’.

Plopsaland is vereerd

Voor de volgorde van de uitslag op Theme Park Review werd niet enkel rekening gehouden met het aantal stemmen. Er werd ook gepolst naar de respectievelijke ‘riding experience’ van de kiezers. En uit eigen ervaring weten we dat deze vrij hoog is bij zowel Heidi als Anibus.

Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne is bijzonder tevreden met de resultaten: “We zijn natuurlijk enorm vereerd dat we over de twee beste achtbanen van België beschikken. Dat we met Heidi The Ride ook al meteen in de prijzen vallen, is een leuke verrassing gezien de achtbaan pas vorig jaar in april haar deuren opende!”

Wil je zelf de winnende achtbanen uitproberen? Dan kan je online tickets en FUN-card met korting aanschaffen voor Plopsaland De Panne.


Uitgelichte afbeelding: © Plopsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *