Met de zomervakantie in aantocht is het weer de uitgelezen kans om een pretpark te bezoeken. In België, Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn er heel wat bekende parken. Denk maar aan Walibi, Europapark, Phantasialand, Efteling, Toverland en Disneyland. Maar de parken van de Plopsagroep mogen we zeker ook niet vergeten. Zo kan je in Nederland naar Plopsa Indoor te Coevorden en in Duitsland naar Holiday Park. Maar in België kan je de figuurtjes van Studio 100 ook terugvinden in De Panne, Hasselt en in Coo. Keuze genoeg dus om met je kindjes een dagje te ontspannen.

Plopsaland De Panne

Vlakbij de Noordzee, je ziet deze vanuit de Rox Flyer, aan de Belgische kust op de grens met Frankrijk vind je Plopsaland De Panne. Het allereerste pretpark van de Plopsagroep dat in 2020 zijn 20 jarig bestaan viert. Op de locatie van het vroegere Melipark kan je nu met het hele gezin genieten van rustige en minder rustige attracties in het thema van de bekende figuurtjes van Studio 100. Zo is er voor de kleintjes ondermeer het K3 verkeerspark, de dierenmolen van Heidi, de konijntjes van Plop of het indoorgedeelte Mayaland. Voor de grotere bezoekers is er o.a. Heidi The Ride, de Grote Golf en Anubis The Ride. Hierdoor is Plopsaland De Panne een ideaal uitstapje voor het hele gezin.

Holiday Park

Wil je eens een Plopsapark in het buitenland bezoeken dan dat kan dat o.a. in het Duitse Pfalz. Hier bevindt zich Holiday Park. In Holiday Park vind je de populaire Duitse figuurtjes uit de Studio 100-stal. Zo zijn bijtje Maya (en haar vrienden) en Wicky de Viking goed zichtbaar in het park. Maar ook Anubis heeft zijn eigen attractie. Ook hier is er een goede mix tussen attracties voor kleinere kinderen en de iets grotere onder ons. Vooral bigFM Expedition GeForce en de Skyscream zijn attracties die in het oog springen. Vanaf eind juni krijgt Holiday Park ook een volledig indoor gedeelte zoals Mayaland in De Panne.

Majaland Kownati

Naast vernieuwingen in de reeds bestaande parken bouwt Plopsa ook een nieuw park in Polen. In Kownati opent in september Majaland, een indoorpark zoals dit in Hasselt en Coevorden reeds bestaat. Ook hier bestaat het park grotendeels uit een overdekt gedeelte, maar zijn er ook enkele attracties in open lucht. Natuurlijk kunnen de dansende fonteinen ook in dit park niet ontbreken. In Kownati draait het zoals de naam al doet vermoeden rond Maja, maar ook Wicky de viking heeft zijn eigen attracties zoals een rollercoaster. Bovendien beschikt Majaland Kownati ook over een theater zodat er de nodige shows kunnen plaatsvinden.

Funcard

Voor alle parken van de Plopsagroep kan je natuurlijk kaartjes kopen aan de kassa. Maar er is meer. Koop je de kaartjes online kan je genieten van 5€ korting. Dit dankzij de kortingscode “Plopsadeals“.  Daarnaast kan je dankzij deze code ook voordelig de Plopsa Funcard aanschaffen. Dankzij de Funcard kan je de zes parken van de Plopsagroep een jaar lang bezoeken, krijg je korting in de Plopsawinkels en geniet je van maar liefst 40% korting bij Plopsaqua. En dat is niet alles. Plopsa sloot ook met externe partners samenwerkingen af waardoor je tot wel 50% korting kan krijgen bij andere pret- en dierenparken. Bovendien krijg je ook korting op events in het Plopsatheater zoals bv Gers Pardoel (19 januari ’19).

Wil je weten of de Plopsa Funcard jullie echt voordelen biedt? Dan kan je dat heel makkelijk online berekenen dankzij de Plopsa Funcard website. Hier kan je op een makkelijke manier aanduiden hoeveel keer je naar een Plopsapark zou gaan, hoeveel keer naar een dierentuin, hoeveel keer naar een ander pretpark. Aan de hand van gemiddelde prijzen van de externe parken krijg je dan een mooi overzicht te zien van wat je normaal per persoon zou uitgeven en hoeveel je dankzij de Plopsa Funcard bespaart.

Q: Wat vinden jullie het leukste pretpark?


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Dit bericht bevat ook affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *