Bang van muizen? Dat is eigenlijk niet nodig. Zeker niet als je Pol de piratenmuis ziet. Een lief zachtaardig diertje met een ruw kantje? Of is het vooral uiterlijke schijn?

Pol de piratenmuis

Ga mee op avontuur met Pol, die verhuist van de stad naar het veld, waar alles vreemd en nieuw is. Dat is best een beetje eng, zelfs voor een stoere piratenmuis.

‘Ik ben Pol de piratenmuis!’ roept Pol met schorre stem. ‘Waar zijn dan je zwaard en je hoed?’ vraagt het dier met de pluimstaart plagerig. Pol slikt. Ze had een hoed en een zwaard, maar die mocht ze niet meenemen naar het nieuwe huis. Papa zei dat ze in de natuur wel een andere hoed en een ander zwaard kon zoeken. ‘Ze zijn in de natuur,’ zegt Pol, al weet ze niet wat dat is, de natuur. De dieren knikken, die weten wél meteen wat Pol bedoelt.

Recensie

Pol de piratenmuis is een prachtig kinderboek. De tekst en de afbeeldingen vormen een mooi geheel. Dit door de manier waarop ze over de pagina’s verdeeld zijn. Maar ook op de manier waarop de tekst soms wordt afgebeeld. Daarnaast zitten er ook leuke details verstopt op de pagina’s. Kun jij bv steeds die blauwe kever vinden die met Pol meereist?

Het is een fijn, feelgood kinderboek over de kracht van verbeelding en over dapper zijn. Daarnaast zijn vriendschap (sluiten) en nieuwe avonturen durven beleven ook een belangrijke thema’s van dit boekje. Zo leer je je kindjes dat veranderingen wel eng kunnen zijn, maar dat ze ook (gelukkig) goed kunnen aflopen.

Auteur: Tingue Dongelmans & Denise van Leeuwen
Uitgeverij: Volt
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 4 jaar
ISBN: 978 90 214 1712 7

“Pol de piratenmuis” is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com en Bookspot.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *