De Paasvakantie staat voor de deur en dat is traditiegetrouw ook de start van het pretparkseizoen. Ook dit jaar staan er enkele nieuwigheden op het programma al zullen deze niet altijd bij aanvang van het nieuwe seizoen geopend zijn.

Bobbejaanland

In Bobbejaanland zijn ze volop bezig met de bouw van een nieuwe rollercoaster en een nieuw themagedeelte. De achtbaan zou de snelste van de Benelux worden met een topsnelheid van 106.6km/u. De achtbaan met drie lanceringen zorgt voor een echte adrenalinekick. Tevens zal de baan zowel voorwaarts als achterwaarts gereden worden in één rit. Hierdoor ga je vier maal overkop. De attractie komt in het nieuwe themagedeelte ‘Land of Legends’ te staan waarin de vier natuurelementen een hoofdrol krijgen nl aarde, vuur, water en wind.

Plopsaland

Ook in Plopsaland De Panne werken ze volop aan enkele updates van bestaande attracties. Zo krijgen de boomstammetjes van Samson & Gert een make-over en wordt het, net zoals in Coo, de Dinosplash. (opening nog niet gekend). Maar ook de gekende achtbaan met de rolschaatsen verandert van thema. Wizzy & Woppy worden ingeruild voor K3. Naast de update van de achtbaan wordt er ook een themazone rond de gekende meidengroep gebouwd. Opening hiervan is voorzien voor het weekend van 4 en 5 mei. Het pretpark van de Studio 100 groep opent wel pas op zondag 7 april voor het grote publiek.

Bellewaerde

Het andere pretpark in de Westhoek nl Bellewaerde heeft dit jaar geen nieuwe attracties in het park zelf op de agenda staan. Echter wordt ondertussen wel de laatste hand gelegd aan het nieuwe waterpretpark. Opening hiervan is voorzien tegen de zomer.

Efteling

Het populaire sprookjespark Efteling werkt volop aan een nieuw sprookje in het Sprookjesbos met bijhorende attractie voor de jonge bezoekertjes nl De Zes Zwanen (opening onbekend). Daarnaast wordt er volop ingezet in de opfrissing van enkele attracties zoals Carnaval Festival en De Oude Tufferbaan.

Walibi België

Ook dit jaar is een jaar vol vernieuwing in Walibi België. Er openen namelijk twee nieuwe themagebieden ‘Karma World’ en ‘Fun World’. In Karma World zullen bezoekers in de nieuwe attractie Popcorn Revenge op een willekeurig traject door verschillende bioscoopzalen gereden worden. In de verschillende zalen zal je dan als bezoeker met een laserpistool vervelende wezens moeten wegschieten.
In het tweede themagebied Fun World komt een nieuwe kinderachtbaan
Fun Pilot waarin kinderen als luchtpostbode in een vliegtuigje kunnen stappen.

Daarnaast werkt Walibi ook met schommelende prijzen naargelang de drukte in het park. Op dagen dat er minder bezoekers in het park worden verwacht, gaat de prijs van de online tickets naar omlaag. Op drukke dagen blijft de standaard prijs van toepassing, net zoals bezoekers die hun kaartje aan de kassa kopen.

Walibi Nederland

In Walibi Nederland kregen enkele attracties een opfrisbeurt. Ook kreeg de rollercoaster Excalibur een nieuwe naam nl Blast en wordt mee verwerkt in het themagebied Wilderness (het oude Sherwood Forest). In dit gebied wordt de houten achtbaan Robin Hood ondertussen ook helemaal omgebouwd naar Untamed. Een achtbaan met maar liefst 14 airtime momenten en 5 inversies.


Disclaimer: Dit bericht bevat enkele affiliate links.
Uitgelichte afbeelding: © Walibi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *