• Hoe zwaar zijn wolken?
  • Wie vond het potlood uit?
  • Hoeveel verschillende knopen bestaan er?

 

Van de rij van Fibonacci tot de atomaire structuur. Van het periodiek systeem der elementen tot zonnewendes en equinoxen. Van de sferen van de aarde tot wolkenclassificatie. Maar ook: hoe zit een orkest in elkaar? Alles over schroeven en spijkers. Penselen en kwasten. De fasen van de maan. Papierformaten. Rivieren. Het menselijk skelet ….

Over Alles is een boek om van te smullen. Wie begint te kijken en te lezen, zal niet meer kunnen stoppen.

Over Alles

Houden jullie kinderen van techniek en wetenschap? Dan is “Over Alles” het ideale boek. In het boek worden verschillende termen, begrippen, … uitgelegd op maat van jullie beginnende tieners. Zo leer je de verschillende wolkensoorten kennen, maar ook de tabel van Mendeljev. Ontdek je de verschillende organen en botten bij de mens, maar ook allerlei types schroeven.

Alles is heel begrijpelijk uitgelegd en de bijhorende afbeeldingen verduidelijken het hele verhaal. Wetenschap en techniek zitten in ons dagelijks leven verweven en zijn de toekomst. Het is dan ook fijn dat jonge kinderen een basis van deze zaken meekrijgen. “Over Alles” is trouwens niet alleen voor jonge tieners interessant, ook wij als ouders kunnen nog het één en het ander opsteken uit dit boek. Een aanrader!

Auteur: James Brown & Richard Platt
Uitgeverij: Lemniscaat
Pagina’s: 62
Leeftijd: 10+
ISBN: 9789047708773

Dit naslagwerk voor jonge lezers kan je vinden in verschillende bibliotheken in Nederland en België. Maar kan je ook komen in de betere boekhandel en online bij bv Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *