Peuters/kleuters en auto’s, een geslaagde match. Wie van jullie kindjes speelde niet graag met auto’s toen ze een jaar of drie oud waren? Iedereen toch wel, niet? Maar ook boeken over auto’s zijn gegeerd bij jonge kindjes. Het Auto Zoekboek van Stephan Lomp is het perfect boek voor jullie peuter/kleuter die zot is van auto’s. Een fijn prenten- en zoekboek uitgegeven bij uitgeverij De Eenhoorn.

Auto zoekboek

Start de auto, daar gaan we! Wat is het druk in de stad. Overal rijden auto’s, vrachtwagens, fietsen en andere voertuigen. Op het plein verkopen marktkramers hun waar. Verderop blust de brandweer een uitslaande brand. Waarom staat er file op de autosnelweg? Heel wat voertuigen zijn op weg naar de ‘Grand Prix’ bij de haven. Volg de auto’s door de stad, langs de bouwwerven en door de velden naar de ‘Grand Prix’ aan de waterkant.

Op de eerste twee pagina’s staan afbeeldingen van dieren en auto’s die in het hele boek verstopt zitten. Zij moeten allemaal gezocht worden. Kan jullie kindje ze allemaal vinden?

Het boek bevat vier grote tekeningen die het drukke stadsleven uitbeelden. Het beeldt het leven uit zoals het werkelijk is, met toffe, gevaarlijke en stoute dingen. Alles is voor de kindjes herkenbaar.

Onze dochter was direct verkocht en was even zoet met het zoek van de afbeeldingen. Een geslaagd concept voor peuters en kleuters.

Illustraties: Stephan Lomp
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 12
Leeftijd: 3+
ISBN: 9789462911772

Het Auto Zoekboek is in vele bibliotheken te vinden maar je kan het ook kopen in de betere boekhandel en online bij bv Bol.com.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Auto Zoekboek
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *