Nieuwsgierig wat kinderen met een simpele vingerafdruk en een beetje verf en potlood kunnen doen? Heel veel! In Creatiefmet vingerafdrukken van Rosa M. Curto toveren kinderen heel eenvoudig grappige gezichten, enge monsters, stoere auto’s en kriebelige insecten op papier met een simpele vingerafdruk! De techniek is simpel. Doop de vinger in de verf en maak de leukste vingerverf figuren aan de hand van de vele stap-voor-stapoefeningen in dit boek. De oefeningen zijn ingedeeld op onderwerp en oplopend in moeilijkheidsgraad. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Onze bevindingen:

De herfstvakantie staat voor de deur en het weer durft dan al eens wat minder zijn. Ideaal om dan eens te knutselen met de kindjes. Iets maken met rolletjes van wc- of keukenpapier, tekenen en kleuren of verven. En moest je nu eens verven met de vingers? Leuk toch! Dankzij ‘Creatief met vingerafdrukken’ wordt het schilderen met de vingers nog veel leuker.

Het boek begint met enkele praktische tips over welke materialen je nodig hebt en hoe de vingers te gebruiken voor een juiste afdruk. Vervolgens zijn er eindeloos veel visuele voorbeelden hoe jouw kind stap-voor-stap zelf de leukste figuren en vormen kan maken met zijn of haar vingertjes.

Wat is er nu zo plezant aan dit boek? Het is voor eerst een heel verrassend boek door de verschillende technieken die je hebt om te schilderen met vingers. Het boek staat bovendien boordevol inspiratie en geeft heel veel voorbeelden hoe je met simpele vingerafdrukken creatief kunt blijven. Dankzij de stap-voor-stap opbouw van het boek, van afdruk tot creatie, is het boek ook echt geschikt voor kleuters vanaf het eerste kleuterklasje. Daarenboven wakkert het boek ook het enthousiasme van vele ouders aan. Wel aan te raden is voor met jonge kleutertjes ze in het begin veel te helpen en ook af en toe zelf eens de vingers in de verf stoppen.

Auteur: Rosa M. Curto (vertaald uit het Spaans)
Uitgeverij: Kosmos Creatief
Pagina’s: 95
Leeftijd: Vanaf 4 jaar
ISBN: 9789043917292

[bol_product_links block_id=”bol_5627a466289be_selected-products” products=”9200000046611300″ name=”creatief met vingerafdrukken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *