Voor je het weet is je dochter groot en het huis uit. De tijd stilzetten zou een oplossing zijn, maar daar is jammer genoeg nog niemand in geslaagd. Er is slechts één manier: genieten van elke dag, van elk moment en vooral… genieten van elkaar!

Daarom is er dit bucketlistboek voor mama’s en hun dochter. Een mooi, geestig en warm doeboek dat de unieke moeder-dochterband bevestigt en onderstreept. Doe de meest fantastische dingen samen! Verbaas jezelf én je dochter, geniet van elke activiteit samen en vervul kleine en grote dromen.

Samen een Netflix-marathon houden, een kameel melken, een citytrip maken, picknicken in de sneeuw, een kampvuur maken, een gratis drankje versieren op café, pruimen plukken… Mum and Me geeft jullie honderden spannende en leuke uitdagingen voor een heel leven lang en is een tijdsdocument voor altijd.
Want geef toe: niets is zo fijn als geluk met elkaar te delen. Dankzij jullie eigen notities, foto’s en persoonlijke herinneringen zal dit boek het meest waardevolle document van jullie relatie worden. Jullie kunnen er het verleden mee koesteren en samen uitkijken naar de toekomst.

Mum and me – Bucketlist voor mama en dochter

Kleine kindjes worden snel groot. Een veel gebruikte zin bij ouders “kleine” kindjes. En soms heb je echt dat gevoel, het gevoel dat je kinderen veel te snel groot worden. Je zou dan als ouders graag de tijd willen terugdraaien of stilzetten. Jammer genoeg gaat dit niet dus probeer je de fijne momenten met zoon of dochter vast te leggen op foto of in een soort (online) dagboek. Daarnaast is het vooral genieten van elke dag, van elk moment en … voor genieten van elkaars gezelschap.

Toch vond Petra De Pauw, moeder van twee dochters, zo’n (online) dagboek en foto’s niet voldoende om de momenten samen met je dochter te bewaren. Ze bedacht een soort bucketlist die ze nog samen met haar dochters wil doen. Ze goot deze bucketlist in een leuk en grappig doe- en bewaarboek waarin de unieke moeder-dochterband bevestigt en onderstreept wordt.

Opdrachtjes

Mum and me – Bucketlist voor mama en dochter staat vol leuke opdrachten die je samen met je dochter(s) kan doen gedurende de tijd dat ze thuis wonen. Sommige opdrachtjes zijn vrij basic. Zo begin je het boek met je persoonlijke gegevens en enkele leuke (oude) foto’s van jullie. Maar ga je ook op zoek naar hoeveel naamgenoten er geboren zijn in jullie geboortejaar.

Naast de persoonlijke gegevens onder het hoofdstuk “Mum & Me”, is het boek verder nog onderverdeeld in 11 andere hoofdstukken. Zo is er o.a. Beauty, Qualitytime, Jump for Joy en Maak het dier in je wakker. Elk hoofdstuk bevat verschillende leuke opdrachtjes die je samen of elk apart moet uitvoeren. Zo moet je bv 100 kaarsjes uitblazen op een taart, ook al is het niet je verjaardag of verzin je samen een sprookje. Maar ook elkaar eens een knuffel geven op een onverwacht moment is één van de opdrachtjes.

De opdrachtjes zijn niet allemaal uitvoerbaar op één jaar. Niet bepaald omdat het er veel zijn, wel omdat sommige opdrachtjes ook aangepast zijn aan de leeftijd van de dochter(s). Hierdoor is dit boekje ideaal om gedurende jaren te gebruiken tijdens de opvoeding van jullie dochter(s). Naast de opdrachtjes is de bucketlist ook voorzien van leuke tekeningen. Hier ten huize Ouder Blog wordt de bucketlist in elk geval al volop gebruikt.

Auteur: Petra De Pauw
Illustrator: Hanna Maes
Uitgeverij: Horizon
Pagina’s: 159
Leeftijd: vanaf de geboorte
ISBN: 9789492159687

Dit leuk boekje ‘Mum and me – Bucketlist voor mama en dochter’ is te koop bij o.a. Bol.com en in de betere boekhandel. Binnenkort verschijnt ook de “Mum and Me bucketlist” in de versie mama en zoon.

Winactie

Wij mogen van deze leuke mama en dochter bucketlist twee exemplaren weggeven aan onze lezers. Wil je kans maken op één van deze twee exemplaren? Dit kan heel simpel. Laat ons als reactie op dit bericht weten wat je nog graag zou doen met je dochter(s) voor ze het huis uit gaan om alleen of samen te gaan wonen. Meedoen kan tot en met 30 september. De gelukkige winnaars worden persoonlijk verwittigd op 1 oktober.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Petra De Pauw - Mum & Me (bucketlist voor mama en dochter)
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

5 Reacties

 1. Danielle

  20 september 2016 op 21:33

  Heel graag! Hou van herinneringen maken! Nog zoveel te doen samen.

  Beantwoorden

 2. Maria De Jaeger

  22 september 2016 op 09:01

  Een citytrip naar Barcelona!!! Mijn dochter en ik houden allebei heel erg van shoppen, lekker eten en de zon natuurlijk! Daarom zou ik heel graag eens samen met haar naar Barcelona gaan! Pure moeder-dochter quality-time: eindeloos shoppen en slenteren over de brede lanen, genieten van heerlijke tapas op terrasjes, zonnen op het strand! Ja, hier moeten we volgend jaar echt eens werk van maken!! ‘Mum and me’ lijkt me een zalig boekje om samen in te werken en nadien eeuwig te koesteren!

  Beantwoorden

 3. Sofie De Winter

  22 september 2016 op 13:06

  Top!! Wat absoluut op mijn bucket list staat is een ballonvaart samen met m’n dochters!

  Beantwoorden

 4. Ann De Wilde

  23 september 2016 op 00:34

  Mijn dochter en ik zijn gek op dieren en sinds ze jong was, gaan we heel vaak naar dierenparken zoals de Zoo, Planckendael en Pairi Daiza. Onze grote droom is om samen de dieren in hun natuurlijke habitat te gaan ontdekken…. een safari!

  Beantwoorden

 5. essie

  29 september 2016 op 20:07

  Het lijkt een geweldig leuk boekje om te winnen en te gaan bijhouden samen met mijn kleine prinses. Wij willen graag samen een keer een fotoshoot doen, compleet met make-up , een boa enz als echte diva’s

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *