Stel je voor dat je in een oude schuur een kruik vindt. In de kruik zit een perkament verstopt met een geheimzinnige tekst erop. Je probeert het raadsel op te lossen, en raakt verwikkeld in een groot avontuur…

Dat is wat Jesse en Naomi overkomt. In de hitte van de woestijn belanden ze in een spannende achtervolging. Zijn pijl en boog komen Jesse goed van pas, en Naomi weet op een slimme manier een schurk de pas af te snijden. Lukt het hen om het geheim achter het perkament te ontrafelen?

Het geheimzinnige Perkament

Naomi (10) en Jesse (11) groeien op in het oude Israël de tijd voor Jezus. Israël was toen bezet door de Romeinen en Pilatus had de macht. Naomi ontdekt op een dag een stuk perkament in een vat in de schuur van een wijnhandelaar waar ze haar moest verstoppen. Naomi en haar vriendje Jesse gaan op zoek naar de oorsprong van dit stuk perkament. De personages Naomi en Jesse zijn zeer ondernemend en op zoek naar avontuur.

Het boek is bestaat uit 36 korte hoofdstukken en start met een korte uitleg over hoe het perkament wordt ontdekt en de tijdgeest waarin het verhaal zich afspeelt. Door de korte hoofdstukken is het boek vlot leesbaar en makkelijk te volgen, ook voor lezertjes die dit niet zo goed kunnen. De zoektocht naar het verhaal van het gevonden stuk perkament is spannend en laat je enorm meeleven.

“Het Geheimzinnige Perkament” bevat heel veel historisch correcte gegevens. Om de aandacht van de lezertjes niet te laten verslappen zijn er toch verschillende elementen door de auteurs aangepast. Op het einde van het boek wordt bondig informatie gegeven over welke gebeurtenissen in het verhaal werkelijk gebeurd zijn en welke door de auteur gedeeltelijk aangepast of bedacht zijn. Het boek bevat ook verschillende Joodse termen. Om deze termen te begrijpen is er achteraan nog een verklarende woordenlijst opgesteld waarin de lezer bepaalde uitdrukkingen kan opzoeken.

Het Geheimzinnige perkament kan je kopen in de betere boekenhandel en online bij o.a. Bol.com, Cosmox en Proxis.

Auteur: Rudi Hakvoort en Cherrelle Eid
Uitgeverij: Callenbach
Pagina’s: 175
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
ISBN: 9789026621208

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Rudi Hakvoort en Cherrelle Eid - Het Geheimzinnige Perkament
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *