KameLeon en zijn vrienden

KameLeon gaat voor het eerst naar school. Een klasje vol dieren wacht hem al op. Wanneer KameLeon op een blauw krukje zit, verandert zijn kleur van groen naar blauw. Dat vinden zijn klasgenoten raar. Alle dieren hebben een vaste kleur, behalve KameLeon. Gelukkig begrijpen de anderen dat hun nieuwe vriend zichzelf moet blijven, ze bewonderen hem er zelfs om.

Het eerste deel van een reeks prentenboeken over KameLeon en zijn vrienden. Kristien Hemmerechts vertelt op een vanzelfsprekende manier dat het gewoon leuk is als iemand anders dan de anderen is.

Ik ben KameLeon

Het begon met een achteloos zinnetje van een student van me. ‘Een kameleon kiest ook niet welke kleur hij is.’ Het zinnetje bleef hangen en prikkelde me. ‘Zou ik over die kameleon een verhaaltje kunnen bedenken voor mijn kleinkinderen? Want ja, zonder die kleintjes had ik me niet aan een kinderboek gewaagd. Ik noem het onschadelijke “collateral damage” van het omaschap.’ Dit vertelde auteur Kristien Hemmerechts over het ontstaan van dit prachtige kinderboek.

‘Ik ben KameLeon’ is een nieuwe reeks over een bijzonder dier en zijn vriendjes. Kristien Hemmerechts vertelt op een aangename manier dat het gewoon leuk is als iemand anders dan de anderen is. ‘Ik ben KameLeon’ leert jonge kinderen op een fijne manier omgaan met diversiteit. Want ook in bv.de kleuterklas en opvang is iedereen verschillend. Als eerste kinderboek heeft Kristien Hemmerechts alvast een leuk boekje uitgebracht dat dankzij de prachtige illustraties van An Candaele een aanrader is om in huis te halen en voor te lezen. Ook kunnen jonge kindjes aan de hand van de tekeningen er zelf leuke verhaaltjes bij verzinnen.

Het boekje is te koop bij in de betere boekhandel en online bij o.a. uitgeverij De Eenhoorn en Proxis.

Auteur: Kristien Hemmerechts
Illustrator: An Candaele
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 3 jaar
ISBN: 9789462911178

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Jeroen, Stephanie & Yentl
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *