“Jens woont met zijn ouders, zijn zusje Floor en zijn opa en oma in een leuk dorp. Op een dag komt oom Rik het pad bij hun huis oprijden in een oude bus. Oom Rik wil er een slaapbus van maken. Jens mag hem daarbij helpen. Als de bus klaar is, gaan Jens en oom Rik een nachtje kamperen in een bos. Maar in het bos is het ’s nachts wel heel donker, vooral als je een plas moet doen…”

Jens en de slaapbus

Het boek is geschreven voor beginnende lezertjes. De woorden zijn kort en aangepast aan de letters die ze op die leeftijd reeds geleerd hebben. Doordat het boek opgedeeld is in korte hoofdstukken is het haalbaar voor onze kleine bengels om dagelijks wat te lezen. Het einde van het hoofdstuk zorgt ervoor dat de interesse gewekt is om aan het volgende hoofdstuk te beginnen.

De afbeeldingen zorgen ervoor dat onze kleine mannen in een oogopslag weten waarover het hoofdstuk handelt, maar wel zonder details weer te geven. Het zijn mooie en duidelijke tekeningen die vrolijkheid in de hoofdstukken brengt.

Het volledige boek is ook niet te dik waardoor onze kinderen de moed niet verliezen om tot het einde te lezen.
Het boek is goed geschreven en knap geïllustreerd. Jens en de slaapbus is o.a. te koop bij Bol.com, Proxis, Cosmox en de betere boekhandel.

Auteur: Vrouwen Klapwijk
Uitgeverij: Callenbach
Pagina’s: 48
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 9789026621451

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *