Flap, klap en maak de mooiste wilde dieren.
Ontdek het olipaard, de zeger, de krokobra, de panger en nog veel meer spannende wezens.
Stevig uitgevoerd in vrolijke kleuren voor nieuwsgierige kinderhandjes.

Krokofant of Pandil?

Kinderen en zeker peuters laten graag hun fantasie werken. Ze vertellen soms ongelooflijke verhaaltjes, al dan niet deels gebaseerd op waargebeurde dingen. Dat kinderen hun fantasie gebruiken is zelfs heel goed. Als ouders kan je dit aanmoedigen door ze o.a. te laten tekenen en kleuren. Ook het ‘lezen’ van boeken is enorm stimulerend voor de kinderlijke fantasie.

Maar kinderen zijn ook dol op (wilde) dieren. Ze vinden het fantastisch om naar een dierentuin of safaripark te gaan en ze kijken verwonderd naar TV-programma’s over dieren. Het ontdekken van dergelijke zaken is enorm fascinerend voor peuters, waarna ze er daarna op los fantaseren.

Dankzij Mary Murphy kunnen peuters nu de wilde dieren op een speelse manier ontdekken in een leuk, en stevig kartonnen boekje. Naast het ontdekken van de wilde dieren kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan. Ze kunnen dankzij het leuke ontwerp van het boekje zelf hun eigen wilde dieren samenstellen. Wat denk je van een Pandil of een Nijlfant? Dat is allemaal mogelijk in “Krokofant”.

Onze bevindingen:

Het boekje nodigt direct uit om (ook als ouder) fantastische nieuwe wilde dieren samen te stellen. De dieren zijn op een speelse manier getekend waardoor de peutertjes zeker geen schrik krijgen. Het boekje voelt stevig aan en de flapjes zijn makkelijk om te draaien. Boven elke samenstelling zie je de naam van het nieuwe dier staan wat het als ouder weer makkelijk maakt om bv een verhaaltje er bij te verzinnen. Natuurlijk kan je ook aan je kindje(s) vragen om een leuke naam uit te vinden bij het nieuw samengestelde diertje. Naast de mogelijkheid om zelf nieuwe dieren samen te stellen kan je ook de echte wilde dieren maken zoals een tijger, panda of cheetah.

“Krokofant” werd hier getest door onze driejarige dochter en ze was vanaf dag 1 direct gefascineerd door de leuke mogelijkheden. Eerst gingen we samen op zoek naar de echte dieren in het boekje, welke ze direct vond en benoemde. Nadien mocht ze haar eigen diertjes samenstellen, wat ze echt wel fantastisch vond. Misschien gaan we bij een volgende bezoekje aan de dierentuin op zoek naar een Tijfant of Zeger.

Krokofant is te koop bij de betere boekhandel en online bij o.a. Proxis, Cosmox en Bol.com.

Auteur: Mary Murphy
Uitgeverij: Lemniscaat
Pagina’s: /
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
ISBN: 9789047707172

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Krokofant van Mary Murphy
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *