Het is bijna zomer.
Lam wordt er vrolijk van.
Ze heeft zin om te koken.
Dat vindt Loebas raar.
‘Koken is voor mama’s’, zegt hij.
‘Iedereen kan koken. Kom, doe maar mee.
Ik beloof je dat het niet saai wordt’, zegt Lam.

Een nieuw boek over Lam en Loebas met als extraatje lekkere recepten om samen met mama en papa klaar te maken.

Lam en Loebas – Kleine koks

Lam en Loebas – Kleine koks is een plezant boekje voor beginnende lezers. Maar ook fijn als voorleesboekje voor de iets oudere kleuters. In dit nieuwe avontuur van de twee vriendjes Lam, het sympathieke lammetje en Loebas, het stoere hondenvriendje, gaan ze samen koken.

Daar heeft Loebas eerst geen zin in. Hij verveelt zich, en gaat naar Lam om te zien of er nog wat te beleven valt. Lam is bezig in de tuin. Ze plukt daar allemaal lekkere dingen: peultjes, bessen, uien en bieslook. Vanavond gaat ze namelijk koken. Loebas begrijpt daar echter niets van. Koken is toch voor moeders? Als Lam vraagt of hij wil helpen, zegt Loebas dat hij niet kan koken. Loebas is veel te wild en bovendien niet echt handig.

Daat gelooft Lam niets van: “Iedereen kan koken!” En samen gaan ze aan de slag. Toch verloopt het niet helemaal zoals Lam in gedachten had. Loebas trapt met zijn grote poten de kruiden kapot, hij morst water en de erwtjes vliegen in het rond. Komt het eten vanavond wel op tafel?

Lam en Loebas – Kleine Koks is geschreven in beeldende taal waardoor beginnende lezertjes het heel makkelijk kunnen begrijpen. Bovendien zorgen de leuke tekeningen van Claudia Verhelst voor de juiste sfeer in het boekje. Bovendien sluit het boekje af met lekkere receptjes die de lezertjes makkelijk met de hulp van mama of papa zelf kunnen maken.

Auteur: Reine De Pelseneer
Illustrator: Claudia Verhelst
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 32
Leeftijd: vanaf 6 jaar
ISBN: 9789462911208

‘Lam en Loebas – Kleine koks’ is te koop in o.a. de betere boekhandel, bij uitgeverij De Eenhoorn en bij Bol.com. Zin om te kleuren? Dan is er de leuke Lam en Loebas kleurplaat.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Lam en Loebas - Kleine Koks
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *