In Frankrijk brengt Clara de vakantie bij haar grootmoeder door – ver van de stad waar iedereen weet wat haar is overkomen. Waar iedereen haar de schuld geeft van wat er gebeurd is.
Paul is uit Nederland komen fietsen. Hij heeft moeilijke tijd achter de rug. Tijdens zijn fietstocht brengt hij een nacht door bij monsieur Martin, een oude man die vaker onderdak verschaft aan reizigers. Het is een bijzondere ontmoeting. Maar kort na Pauls vertrek komt monsieur Martin om het leven. Is hij van de trap gevallen of is hij geduwd? En hoe heeft Pauls ontmoeting met Martin te maken met de gruwelijke gebeurtenis waar Clara mee worstelt?

Littekens

LittekensDe ondertussen bijna 80-jarige Nederlandse Auteur schreef reeds tientallen boeken. Vele van hen zijn ook bekroond met diverse prijzen. Haar nieuwe boek “Littekens” is een een psychologische roman, een coming-of-ageverhaal en een thriller ineen. Het boek gaat over twee jongeren, die op verschillende wijzen “littekens” hebben gekregen.

Zo is er Paul. Hij heeft door een tumor in zijn been een zichtbaar litteken opgelopen. De tumor deed zijn droom om de beste te worden in het tennis uit elkaar spatten. Paul heeft het nog lastig om zijn nieuwe toekomst te aanvaarden en probeert dit door een fietstocht naar familie in Frankrijk te kunnen aanvaarden.

Het tweede hoofdpersonage Clara heeft geen zichtbare littekens. Maar zit in een moeilijke periode in haar leven. Clara was kinderoppas toen één van haar oppaskinderen verdween. Clare wordt van deze verdwijning beschuldigd waardoor er niets meer zeker is in haar leven. Ze vlucht dan ook naar familie op het Franse platteland. Daar komen Paul en Clara elkaar tegen en zonder dat zij hier zelf op uit zijn, groeien ze steeds meer naar elkaar toe.

Het is naast een enorm spannend boek ook een herkenbaar boek dankzij de ontluikende liefde tussen twee tieners. Naast de verdwijning van het oppaskindje van Clara is er ook nog eens een verdacht sterfgeval. Paul heeft tijdens zijn trip naar Frankrijk overnacht bij Monsieur Martin, een oude man die vaker onderdak verschaft aan reizigers. Kort nadat Paul vertrekt komt Monsieur Martin om het leven…

Wil je weten of Paul en Clara iets met deze dingen te maken hebben is het zeker een aanrader om het boek te lezen. Niet alleen tieners zijn geboeid door dit boek, ikzelf als ouder, was dit ook.

Het boek ‘Littekens’ is te koop bij o.a. Bol.com en de betere boekhandel. Hier kan je alvast een fragment uit dit boek lezen.

Auteur: Anke de Vries
Illustrator:
Uitgeverij: Lemniscaat
Pagina’s: 167
Leeftijd: vanaf 13 jaar
ISBN: 9789047707783

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Anke De Vries - Littekens
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *