Ik mis je, mams!

Dora houdt van schrijven. Ze schrijft brieven aan haar mama, die gestorven is. Haar papa is erg beschermend. Dora mag amper met de fiets naar school, een fuif of de jeugdbeweging mag ze helemaal vergeten. Een echt gesprek met papa lukt bijna nooit, hij gebruikt post-its als hij haar iets wil duidelijk maken. Gelukkig kan Dora goed praten met tante Lo, mama’s zus. Zal zij Dora’s papa kunnen overtuigen dat de jeugdbeweging best oké is? En dat een hondje leuk gezelschap is voor Dora?

Een moderne briefroman voor jonge tieners, met brieven, post-its, sms’jes, lijstjes, recepten en dialogen. Humor en verdriet en vooral veel liefs voeren de lezer mee in de wereld van Dora.

Ik mis je, mams!

Kinder-en jeugdboeken hoeven niet altijd een vrolijk onderwerp te hebben. Soms mag je als auteur onderwerpen die nauw aanleunen bij het dagdagelijkse leven van kinderen en jongeren niet uit de weg gaan. Dat hebben Moniek Vermeulen en Frank Pollet goed begrepen met “Ik mis je, mams!”. Een boek met als onderwerp het overlijden van de mama van Dora.

“Ik mis je, mams!” is een vlot lezende briefroman met in de hoofdrol Dora. Zij schrijft, in een soort dagboek, kanttekeningen en brieven aan haar overleden moeder. De kanttekeningen en brieven gaan over de strubbelingen die ze als tiener heeft in het leven en met haar alleenstaande papa. Ondanks het serieuze onderwerp bevat dit boek ook de nodige dosis humor.

Het boek ‘Ik mis je, mams’ is o.a. te koop in de webshop van Uitgeverij De Eenhoorn, bij Bol.com en de betere boekhandel.

Auteur: Moniek Vermeulen & Frank Pollet
Illustrator: Joris Thys
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 172
Leeftijd: vanaf 11 jaar
ISBN: 9789462911185

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Ik mis je, mams!
Beoordeling:
51star1star1star1star1star

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *