Vergeet al de ongezonde snacks tijdens je zwangerschap. Het is belangrijk dat je (ongeboren) kindjes gezond eten. Natuurlijk mag je af en toe zondigen maar een gezond voedingspatroon is toch het allerbeste voor de ontwikkeling van je kindjes. En dat gezonde voedingspatroon begint al van in de buik tijdens de zwangerschap. Met “Op de groei 1: gezond eten begint in de buik” bundelt Sofie Dumont, gekend van o.a. ‘De keuken van Sofie‘ op VTM, een aantal gezonde recepten die de zwangere vrouw de nodige voedingsstoffen geven die zowel het lichaam als de ongeboren baby nodig hebben.

Op de groei 1: lekker eten begint in de buik

Op de groei 1“Lekker eten begint in de buik” is het eerste deel van de driedelige reeks ‘Op de groei’. In deze reeks deelt Sofie Dumont tips en ideeën voor lekkere en aangename eetmomenten met je kindjes. In dit eerste deel wil Sofie haar kennis vanuit de keuken delen om de zwangerschap op culinair niveau een beetje gezond te maken. Als drukbezette moeder weet Sofie als geen ander dat gezond eten niet altijd even evident is tijdens de zwangerschap. Dankzij deze makkelijke en toch gezonde recepten hoopt ze toekomstige moeders aan te zetten om toch wat gezonder te eten. Want de voedingsstoffen die jezelf als zwangere vrouw opneemt geeft je door aan je ongeboren kindje.

Het boek is opgedeeld in de drie trimesters van de zwangerschap om daarna over te gaan naar de eerste (9) maanden van de baby. Voor elk trimester krijg je aangepaste recepten naargelang welke stoffen belangrijk zijn voor je lichaam in die periode. Zo dien je in het eerste trimester o.a. veel foliumzuur op te nemen om de kans op afwijkingen zoals een open rugje en hazenlipje bij je kindje te verminderen. Dit foliumzuur zit bv in broccoli, spinazie en rode biet.

Ook aan de pasgeboren babytjes wordt in dit eerste deel gedacht. Zo krijg je enkele receptjes om een lekkere en vooral gezonde fruit- en groentenpap te maken. Het toffe aan deze receptjes is je ze ook perfect voor jullie zelf kan maken waardoor jullie eigenlijk hetzelfde eten als jullie kleine (b)engeltje.

Naast de recepten voor tijdens de zwangerschap en voor jullie pasgeboren kindje, heeft Sofie Dumont ook nog aandacht besteed aan lekkere hapjes voor tijdens de babyborrel. Net als de andere recepten zijn dit lekkere recepten die je in een handomdraai kan klaarmaken voor de babyborrel. Zo had ik reeds de eer om enkele van deze hapjes en drankjes te proeven (Popcorn met Speculaas, gebakken banaan met gekaramelliseerde nootjes, iced latte) en was aangenaam verrast van de smaak. En het leuke is dat de recepten uit dit boek ook perfect na de zwangerschap te maken zijn. Zo blijf je ook nadien nog lekker en gezond eten.

#mijnkindeetalles

Naast de driedelige boekenreeks is er ook een website gelanceerd Mijnkindeetalles.be Op deze site deelt Sofie enkele recepten en biedt ze aan zwangere en net bevallen vrouwen een leuke (kook)tip aan via mail. Met #mijnkindeetalles wil de lady chef naast haar eigen tips ook tips van andere moeders delen met de wereld. De site moet een echte community worden voor mama’s die zelf en hun kindjes op een lekkere en gezonde manier willen eten.

Het boek van Sofie Dumont “Op de groei 1: lekker eten begint in de buik” is te koop bij de betere boekhandel. Maar ook online bij o.a. Bol.com, Cosmox en Proxis.

Auteur: Sofie Dumont
Uitgeverij: Manteau
Pagina’s: 208
Leeftijd: /
ISBN: 9789022331835

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *