Ik kan maar aan één ding denken: de solo! Volgende week doe ik mee met de auditie, superspannend.

Sanne is twaalf jaar en houdt van zingen. Ze hoort dat het schoolkoor nieuwe zangers zoekt, waaronder een solist. Dit is haar kans! Haar vriendin Ester wil koste wat kost de solo en zet Sanne onder druk. Is Esther dan wel echt haar vriendin?
In haar dagboek schrijft Sanne alles op wat ze meemaakt. Wanneer ze Lucas ontmoet, wordt ze tot over haar oren verliefd. Maar ze maakt geen enkele kans, denkt ze…

Sanne @ Sanne

Sanne is 12 jaar en zit in groep acht (het zesde leerjaar). Ze kan heel goed zingen. Bij het schoolkoor zoeken ze nieuwe zangers. Ze hoort dit en geeft zich op om een auditie te doen voor de solo. Maar wanneer haar vriendin Esther daar achter komt, doet die er alles aan om dat te voorkomen. Esther doet bazig en gemeen tegen haar en roddelt over haar. Sanne is hierdoor helemaal in de war.

Thuis heeft ze het ook niet gemakkelijk. Haar vader heeft een drankprobleem. Daarnaast wordt Sanne ook nog eens verliefd wordt op Lucas, de broer van Esther. Nu wordt alles heel ingewikkeld. Gaat ze volledig voor de solo of laat ze zich doen door Esther?

Sanne @ Sanne is een echt boek voor jonge meisjes en het eerste deel in een nieuwe reeks. Evelien van Dort weet de leefwereld van meisjes uit het zesde leerjaar heel goed te verwoorden. Ze gebruikt tevens een vlot taalgebruik en een prettige schrijfstijl. Ook de gevoelens en emoties van het hoofdpersonage werden goed uitgeschreven. De spanning in het boek is goed opgebouwd en de dagboekfragmenten geven het boek iets extra’s.

Auteur: Evelien van Dort
Illustrator: Sam Illustraties
Uitgeverij: Callenbach
Pagina’s: 96
Leeftijd: 10-12 jaar
ISBN: 9789026621420

Het boek is te koop bij de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Evelien van Dort - Sanne @ Sanner
Beoordeling:
31star1star1stargraygray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *