“‘Mijn ouders zijn gek geworden. Meestal zijn ze best normaal. Voor ouders dan. Ze zien er niet uit, maar dar hoort bij ouders…’

Silvesters ouders besluiten te verhuizen van Burgerzaken naar Ijsselbroek. Silvester is het daar helemaal niet mee eens en bedenkt samen met zijn beste vrienden Mick en Elvis een plan om de verhuizing tegen te houden.”

Het boek ‘Silvester… en de bizarre verhuizing’ heeft een harde kaft waardoor dit boek robuust is voor de 10-12 jarigen. Het is een vlot lezend boek die in hun taalgebruik geschreven is. Wat me wel opviel is dat er ook typische Nederlandse woorden gebruikt worden in het boek, maar echt moeilijke woorden worden niet gebruikt. De tekst wordt afgewisseld met ludieke, verduidelijken afbeeldingen. Het boek bestaat uit hoofdstukken, waardoor het gemakkelijk is om deze aan de kant te leggen tot de volgende dag. De lengte van de hoofdstukken is verschillend. In het boek zitten ook de technologie en dingen van hun leefwereld verwerkt, bv app’en.

In het voorjaar van 2016 verschijnt het volgende deel ‘Silvester… en de keet van IJsselbroek’.  Deel 3 ‘Silvester… krijgt een varken’ verschijnt in het najaar van 2016. De boeken zijn te koop in de betere boekhandel.

Auteur: Willeke Brouwer
Uitgeverij: Callenbach
Pagina’s: 199
Leeftijd: 10-12 jaar
ISBN: 978 90 266 2115 4

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *