“Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocolade, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wodka. En wie zou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamel, aardbeiensap-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren. Bijvoorbeeld voor Casper Slok, die door een rivier van hete chocolade wordt meegezogen…”

Sjakie en de chocoladefabriek

Het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ start met tekeningen van de vijf kinderen die de hoofdpersonages spelen. Deze tekeningen helpen bij de visuele voorstelling van de lezer tijdens het lezen van het boek. Vervolgens wordt de familie van Sjakie beschreven en eveneens uitgebeeld. De tekeningen zijn van de hand van Quentin Blake.

Daarna gaat het verhaal van start! Het boek leest vlot en door de duidelijke beschrijvingen kun je je volledig inleven in het verhaal, alsook visueel voorstellen. De mogelijkheid om het verhaal visueel voor te stellen prikkelt de fantasie van de lezer. Gedurende het hele boek verschijnen er hier en daar afbeeldingen zodat je kan toetsen of je fantasie  en het verhaal nog in grote lijnen hetzelfde zijn.

Ondanks dat het boek geschreven is in 1964 is de rode draad door het boek nog steeds van deze tijd.

Het boek ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl is te koop in de betere boekhandel, bol.com, proxis,… Een leuk weetje trouwens ivm dit boek: ‘Tien procent van de auteursopbrengst van dit boek gaat naar diverse Roald Dahl-liefdadigheidsinstellingen. Meer hierover vind je vooraan in het boek zelf.

Auteur: Roald Dahl
Uitgever: De Fontein
Pagina’s: 176
Leeftijd: vanaf 10 jaar
ISBN: 978 90 261 3852 2

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *