In de lagere school wordt wel eens het spel ‘reis rond de wereld’ gespeeld tijdens de turnles. Ook op schoolfeestjes is dit thema altijd wel een topper. Een reis rond de wereld op slechts enkele minuten of op een uurtje is altijd wel fijn. Maar wat als je heel de wereld ziet in slechts 80 dagen?

Reis om de wereld in 80 dagen

Londen, herfst 1872. Bijna niemand weet iets van Phileas Fogg, behalve dat hij een man van de klok is, dat hij van kaarten houdt, en dat hij veel geld heeft. Hoe hij zo rijk is geworden, weet niemand.

Op een dag wedt hij dat hij in 80 dagen een reis om de wereld kan maken. Hij vertrekt meteen, samen met zijn nieuwe Franse bediende Passepartout. Ze nemen bijna niets mee, alleen een reistas met kleren en een tas met geld. Dat is verdacht: zou Phileas Fogg misschien de bankovervaller zijn die onlangs de Bank van Engeland heeft beroofd? Politieagent Fix vertrouwt het maar niks en zet de achtervolging in…

Recensie

Het boek is gebaseerd op het wereldberoemde verhaal van Jules Verne. Het is op een eigentijdse en mooie manier herschreven. Dat maakt dat het verhaal toegankelijk is voor iedereen. De Nederlandse auteur Tiny Fisscher heeft er een hele bijzondere bewerking van gemaakt. Als uitgangspunt heeft ze gekozen voor een spannende detective. In dat opzet is ze zeker geslaagd.

Ook de vormgeving van dit jeugdboek is prachtig. De illustraties zijn mooi, helder en toch vol kleur. Zo wisselen paginavullende tekeningen af met kleine illustraties en zelfs stukjes stripverhaal. Dit alles perfect in balans met de tekst. Hierdoor krijg je een mooie mix van roman en graphic novel. Al deze elementen passen heel goed samen.

Ondanks dat de uitgangspositie van het verhaal een detectieve is waan je jezelf vanaf de eerste pagina in een droom. Dat dromerige gevoel gaat eigenlijk nooit echt weg in het verhaal. Mede ook door het thema ‘reis rond de wereld’. Desondanks zijn de personages niet zo hard uitgewerkt. Ze voelen wat vlak aan. Al stoort het zeker niet in dit verhaal.

Het is een aangenaam boek en het kon mij zeker bekoren. Het is een aanrader om te lezen en mee te stappen in de dromerige maar toch bijzondere reis.

ISBN: 978 90 214 2457 6 | Auteur: Tiny Fisscher | Illustraties: Juliette De Wit | Uitgeverij: Volt | Pagina’s: 224 | Leeftijd: vanaf 12 jaar | Te koop bij o.a. Proxis en Bol.com.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *