Zo’n 30 jaar geleden speelde ik reeds met LEGO DUPLO. Ik spendeerde uren met het bouwen van allerlei constructies. Het ideale tijdverdrijf toen als kleuter. Nu ik zelf papa ben kan ik het speelplezier van LEGO DUPLO doorgeven aan de dochter. Ze kan zich er ook volop met bezighouden en haar favoriet is momenteel heel hoge torens bouwen en huisjes.

Maar naast de standaard blokjes zijn de auto’s en de dieren van de verschillende speelsets die we hier reeds hebben ook enorm plezant om met te spelen volgens de dochter. Ze was dan ook in de wolken toen ze de grote doos van het grote LEGO DUPLO bos onder ogen kreeg. Met de koude herfstavonden het ideale tijdverdrijf om samen het bos op te bouwen.

Het grote LEGO DUPLO bos

Met de grote LEGO DUPLO bos speelset maak je een uitstapje naar het dierenpark waar er veel wilde dieren te bezichtigen zijn. Zo zie je de hertjes eten aan hun hooi en de vossen de omgeving in het oog houden. Een eekhoorntje verzamelt nootjes voor zijn winterslaap en paddenstoelen groeien uit de grond. Of wat dacht je van een ritje met de wagen langs het hol van de beer? Na dit alles zoek je een leuke picknickplaats uit om wat te eten vooraleer te glijden van de glijbaan.

Net zoals de meeste speelsets van LEGO DUPLO leren je kinderen iets bij. Welke diertjes leven er in het bos? Wat eten deze diertjes? Bovendien leren je kindjes ook respect te hebben voor de natuur en zijn bewoners. De speelset het grote LEGO DUPLO bos is de ideale partner om tijdens de herfst op een speelse manier dingen te leren over het bos.

De dochter is in elk geval enorm gefascineerd door de diertjes en de paddestoelen. Ze heeft zich al ettelijke uren geamuseerd met de auto en de diertjes. Een plezier om ze dingen te zien ontdekken. Paddestoelen, besjes, nootjes, de bijenkorf, … De blokken voelen net zoals vroeger heel stevig aan en zijn makkelijk te stapelen, ook voor kleine handjes van peuters. Anders dan vroeger is dat de blokken nu in vele verschillende kleuren beschikbaar zijn en dat er bepaalde blokjes voorzien zijn van bedrukking (paddestoelen, bijenkorf, …)

Het grote LEGO DUPLO bus is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com, Speelgoed Store, Bart Smit en Fun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *