JBC pakt dit seizoen uit met een nieuwe kleurrijke speelse kindercollectie. De “Rainbow City Warriors”,  bedoeld voor avontuurlijke kinderen die graag buiten spelen, is een collectie vervaardigd uit biokatoen. Voor deze collectie werkte JBC samen met Eef Rombaut en Emma Thyssen, twee creatieve vrouwen uit de wereld van het kinderboek.

“We willen onze klanten blijven verrassen”, zegt Ann Claes, Chief Buying Officer van JBC. “Deze collectie vult een niche in die we nog niet in onze winkels hebben. Het zijn super comfortabele kleren, vervaardigd uit biokatoen, die vooral bedoeld zijn om in te spelen, maar de kinderen kunnen ze evengoed dragen om naar een familiefeestje te gaan. We hebben ook aan de ouders gedacht: de kleren zijn erg onderhouds- en prijsvriendelijk. De samenwerking is tot stand gekomen doordat Emma en Eef ons hebben gecontacteerd. Hun aanstekelijk enthousiasme en de positieve energie en vrolijkheid die hun boeken uitstralen, spraken ons aan. Aangezien kindermode voor JBC heel belangrijk is, vonden we de insteek om vanuit kinderboeken te werken, een interessante piste”.

Inspiratie

Emma Thyssen is sinds 2005 zelfstandig illustrator en freelance grafisch ontwerper. Eef Rombaut studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen. Ze bedenkt concepten en verhalen en heeft een hart voor kinderen én mode.

“Omdat we verder wilden gaan dan de wereld van het boek, waren we op zoek naar een grotere drager waardoor we meer kinderen konden bereiken. We hebben voor JBC gekozen omdat het een Belgisch bedrijf is met een positieve uitstraling en met een sterk professioneel team dat ons perfect kon begeleiden. “Speelkleren” doen ons denken aan onze eigen jeugd, toen we kampen bouwden en ridder speelden met zelfgemaakte zwaarden van hout. De illustraties op de kleren heb ik bewust subtiel gehouden, zoals een print van schijfjes meloen die mini gezichtjes vormen, lachende wolken, ridders en zwaarden. Dankzij de inbreng van JBC zijn we uiteindelijk tot een kwalitatieve, actuele collectie gekomen met goede pasvormen voor kinderen. Een leuk detail is dat er een omkeerbaar item in de collectie zit. Als kindlief over het gras heeft gegleden en je moet nog ergens naartoe, dan kan je het topje gewoon omkeren en het ziet er weer netjes uit”.

“In de winkel hoorde ik vaak wat kinderen verlangen van hun kleren: dat de stoffen zacht zijn, dat de kleren veel zakken hebben om alles in weg te stoppen en dat broeken geen knopen hebben. Veel van deze ideeën zijn verwerkt in de Rainbow City Warriors collectie die voor ons meer betekent dan kleren alleen. We willen de kinderen weer aanzetten om meer buiten te spelen, ook in de stad, vandaar de naam van de collectie. Om dit verhaal aan de kinderen over te brengen heeft Emma de Rainbow City Warriors omgezet in stoere figuren die hen inspireren om spelletjes te spelen. Het is super om te zien dat deze samenwerking resulteerde in een democratisch geprijsde, kwalitatieve collectie in biokatoen waarmee we alle kinderen kunnen bereiken. JBC heeft ons carte blanche gegeven, maar we konden tegelijk rekenen op een heel professionele ondersteuning van het JBC team. We zijn heel gelukkig met het resultaat. En we denken vooruit:  in augustus komt al een vervolgverhaal”.

De collectie

De Rainbow City Warriors collectie is uitgevoerd in biokatoen. Hierdoor voelt het zacht en comfortabel om te spelen. Biokatoen is ook zeer onderhoudsvriendelijk voor de ouders. Doordat de collectie bedoeld is om veel (buiten) te spelen zal het ook veel gewassen worden. Een kwaliteitsvolle stof is dan zeker aan geraden. De collectie omvat leuke, kleurrijke jurken, jumpsuits, rokjes, bermuda’s en shorts met een elastische taille, T-shirts, singletjes, sweaters en joggingbroeken. Een collectie dus voor zowel jongens als meisjes.

Voor zowel de jongens als de meisjes is de Rainbow City Warriors collectie beschikbaar in de maten 92 tot 122. De prijzen gaan van 9,90 euro tot 29,90 euro.
De collectie “Rainbow City Warriors” ligt sinds eind april in alle Vlaamse JBC winkels en is eveneens te koop op de JBC webshop.

Review

Rainbow City WarriorsWe mochten van JBC de Rainbow City Warriors collectie testen. De dochter koos vrijwel direct het jurkje met meloenprint. En terecht, want het staat haar beeldig. Het kleedje voelt zacht aan en heeft een zeer goed pasvorm. Ook de kwaliteit en de afwerking zijn zeer goed, zoals we van JBC gewoon zijn. Onze dochter kon naar hartenlust ravotten in dit kleedje en draagt het met plezier. Ondertussen is het al enkele keren gewassen en het kleedje blijft er perfect uitzien. Dus ouders en kindjes blij. Wij zijn hier alvast fan van deze leuke en speelse collectie. Ah ja, omdat het de bedoeling is dat kindjes deze zomer, indien het weer het toe laat natuurlijk, zoveel mogelijk buitenspelen, zit er bij elk kledingstuk een zakje met twee pleisters. Je weet maar nooit met al dat spelen.


Van JBC ontvingen we één kledingstuk uit de Rainbow City Warriors collectie. We ontvingen verder geen vergoedingen en de review is volledig onze eigen indruk en mening.

2 Reacties

  1. […] Afgelopen lente/zomer bracht JBC met Rainbow City Warriors een leuke speelse collectie op de markt. Ook deze herfst/winter worden de speelvogels en deugnieten verwend met een leuke speelse collectie. Ontwerpers Emma Thyssen en Eef Rombaut hun inspiratie is lang nog niet uitgeput. “Hun haast kinderlijke creativiteit blijft ons steeds opnieuw verrassen”, vertelt Ann Claes. “Dat hoeft niet te verwonderen, want Emma en Eef komen uit de kinderboekenwereld. Het was dan ook een enorm plezier om weer met hen te kunnen samenwerken. De vorige collectie zat al uiterst comfortabel en was een zaligheid voor kinderen om in te spelen. Niet alleen omwille van het gebruik van zacht biokatoen, maar ook door de combinatie van vrolijke kleuren. Voor het herfst/winterseizoen leek het ons logisch dat we die lijn zouden doortrekken, mits er met de komst van bossen vol herfstbladeren en verse sneeuw zich alleen maar een gloednieuw speelparadijs voor kinderen opent. Het is noodzakelijk dat zij zich ook dan veilig en beschermd voelen in de kledij die ze dragen wanneer ze hun eerste stapjes in die nieuwe wereld zetten”, aldus Ann Claes nog. En dat kunnen wij en onze dochter enkel maar beamen. Zij was zot van haar kleedje uit de lente/zomercollectie. […]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *