Het weer is de afgelopen week wat minder geweest. Regen en wind waren spelbrekers in het buitenspelen van vele kinderen. (groot)Ouders zochten dan ook massaal alternatieven op zoals binnenspeeltuinen, binnen zwembaden of gewoon thuis genieten van een boek of gezelschapsspelletjes spelen. Maar je kan ook knutselen met je kinderen. Zo met bijvoorbeeld de Funmais van SES. Maïsvlokken in verschillende kleuren waarmee je leuke figuurtjes kan maken.

SES Funmais

Funmais zijn grote vlokken gepofte maïs die beschikbaar zijn in verschillende kleuren. Door ze een klein beetje te bevochtigen kan je verschillende vlokken aan elkaar plakken of op de bijgeleverde prentkaarten. SES heeft verschillende knutseldozen in deze Funmais reeks. Zo kan je huisdieren maken of dino’s, maar ook Winnie The Pooh of Minnie Mouse zijn mogelijk. Of wat dacht je van een ridderkasteel, een heuse piratenboot of liever toch maar lieflijke prinsessen? Het kan allemaal.

De SES Funmais is makkelijk te snijden met het bijgeleverde mesje (uit maïs) en is volledig biologisch afbreekbaar. De Funmais is leerzaam en educatief speelgoed. Het helpt de 2D en 3D vaardigheden van jongeren kinderen ontwikkelen. Tevens is het ideaal om de ouder-kind interactie te bevorderen. Tevens is het een (vrij) propere manier om te knutselen.

Review

We mochten van SES enkele van deze leuke producten testen. Omdat we momenteel volop in een verhuis zitten hebben we ons momenteel beperkt tot het maken van de huisdieren. Onze driejarige dochter koos voor het poesje. Als dierenvriend vond ze vond het allemaal zeer fascinerend. Zeker toen ze ontdekte dat de maïsvlokken niet zomaar bleven kleven op het bijgeleverde tekeningetje.

SES Funmais is in ons opzicht een ideale knutselpartner voor ouders met jonge kinderen (vanaf 3 jaar). Het laat je kindjes ontdekken en proberen. Bovendien is het een biologisch product dat niet schadelijk is voor de kindjes en het laat niet veel afval. Ook het bijgeleverde mesje is veilig voor kinderhandjes. Wij zijn alvast fan!

Op de blog van de dochter heeft de vriendin alvast haar leuke kijk op dit product gezet.

De SES Funmais is onder andere te verkrijgen bij Bol.com en bij FUN. De Funmais is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar.

Plezier met de SES Funmais

A photo posted by Ouder Blog (@ouderblogbe) on

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *