Vanaf vandaag is de allernieuwste cd van K3 in de winkel. Deze keer niet met Karen, Kristel en Josje maar met de onlangs verkozen nieuwe K3’tjes Marthe, Klaasje en Hanne. Dat K3 nog steeds populair is, ondanks de nieuwe zangeressen, laten de cijfers van de bestellingen van deze cd duidelijk merken. Met bijna 150.000 bestelde exemplaren (+100.000 in Vlaanderen en bijna 50.000 in Nederland) is 10.000 luchtballonnen nu reeds goed voor 5x platinum.

K3

Wij zijn, zoals alle ouders, vertrouwt met de stemmen van eerst Karen, Kristel en Kathleen. Nadat Kathleen de groep had verlaten kwam daar Josje voor in de plaats. Beide versies van K3 hadden hun eigen geluid, maar de liedjes bleven hun eigen vrolijkheid behouden. Als ouders en jonge kinderen is het dus wennen aan de drie nieuwe stemmen die nu deel uit maken van K3. Maar voor de allerkleinste is deze K3 dan weer iets waarmee zij zullen opgroeien.

Drie nieuwe stemmen die elk hun eigen karakter hebben maar die net zoals de vorige K3-meisjes de leuke muziek en teksten hun eigen kleur geven. Deze nieuwe K3 cd bestaat uit twee delen. Op het eerste deel vinden we de nieuwste K3 liedjes terug. Zes hiervan kennen we reeds van het TV-programma K3 zoekt K3. Zes anderen zijn echt gloednieuw. Het tweede deel van deze cd bestaat dan weer uit oude hits van K3 die opnieuw zijn ingezongen door Marthe, Klaasje en Hanne.

10000 luchtballonnen

Met de titeltrack van deze cd scoren de nieuwbakken meisjes van de populaire groep uit de Studio 100-stal alvast een “wereldhit” in Vlaanderen. Het is dan ook een enorm aanstekelijke melodie en een tekst die makkelijk laat meezingen.

Naast de titeltrack “10000 luchtballonnen” zijn er nog 11 nieuwe tracks op dit album. Net zoals vroeger bevatten de liedjes van K3 nog steeds een boodschap. Niet altijd zo duidelijk, maar er is er zeker eentje aanwezig. De muziek van de nieuwe liedjes is vrij afwisselend, maar gaat nu alvast een hit worden in vele (dans)scholen om op te dansen. Ook de teksten zijn perfect meezingbaar voor jong en oud. Leerkrachten mogen zich na de kerstvakantie dus aan heel wat gezang verwachten op de speelplaats.

Na dit nieuwe K3 album een paar keer te hebben gehoord zijn er toch enkele liedjes die er in onze ogen (euhm oren) bovenuit steken en goed op weg zijn om een hit te worden. Naast 10000 luchtballonnen is dit ook Meisjesdag, Als het binnenregent, Do Do Do You Love Me en Kusjessoldaten. Stuk voor stuk oorwurmen als je het ons vraagt. Wij, en vooral de driejarige dochter dan, zijn alvast fan van deze nieuwe K3 cd.

Maar wat zijn nu jullie favoriete liedjes op deze nieuwe cd?

Playlist

cd 1
 1. 10.000 Luchtballonnen
 2. Kusjessoldaten
 3. Als het binnenregent
 4. Jodelee
 5. Kus van de juf
 6. Jij bent de bom
 7. Rettettet
 8. Lila Liedjesland
 9. Woef
 10. Do do do you love me
 11. Mami Bisou
 12. Meisjesdag
cd 2
 1. Alle kleuren
 2. Teleromeo
 3. Heyah mama
 4. Oma’s aan de top
 5. Oya lélé
 6. Verliefd
 7. Eyo!
 8. Ya ya yippee
 9. Toveren
 10. Kuma hé
 11. Handjes draaien
 12. MaMasé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *