Vroeger hebben we allemaal wel eens met de knikkers gespeeld. Meestal op de speelplaats, maar soms ook op bv een houten knikkerbaan of eentje gemaakt in de zandbak of op het strand. Uren plezier bezorgde ons dit. Maar ook onze kinderen zijn zot van knikkeren en knikkerbanen. En wat is er nu leuker om zelf een knikkerbaan te bouwen? Een knikkerbaan met zelfs een looping! Dat kan dankzij het boek van Andrew Grant: Rollercoaster Knikkerbaan.

Rollercoaster Knikkerbaan

Met dit boek bouw je je eigen, 70 centimeter hoge knikkerbaan helemaal zelf van papier! Laat twee knikkers tegen elkaar racen door ze op hun eigen startpunt te laten beginnen en ze door trechters, toffe tunnels, zwaartekracht tartende loopings en steile hellingen naar beneden te laten razen. Het enige wat je nodig hebt is dit boek, wat plakband en … knikkers natuurlijk! Je kunt alle onderdelen makkelijk uit dit boek drukken en met behulp van de instructies makkelijk aan elkaar maken. Zo bouw je steeds hoger en hoger, tot je eigen knikkerbaan klaar is en de strijd kan losbarsten.

Recensie

Rollercoaster KnikkerbaanDe eerste indruk toen we het boek ontvingen was: “Hoe gaan we dit in elkaar steken?”. Dit DIY knutselboek voor kindjes is een kleurrijk boek, waarmee je zelf aan de slag gaat om een mooie, stevige knikkerbaan te maken. Het boek bevat naast een duidelijke handleiding ook alle onderdelen voor de baan. Enige wat je nog zelf moet voorzien is een schaar, plakband en/of lijm.

De handleiding die bij het boek zit is een duidelijke stap voor stap omschrijving waarin wordt uitgelegd wat je moet doen. Tussen de verschillende stappen door, wordt nog uitleg gegeven over de bouwkundige constructies én de krachten die er op treden in deze bouwmethode. Onze dochter vond het geweldig om te zien dat je van een blad karton een stevig bouwwerk kunt maken. Met haar zes jaar is ze nog net te jong om volledig zelfstandig de knikkerbaan te bouwen. Maar helpen deed ze als de beste.

Het boek bevat alle onderdelen van de knikkerbaan. Naast de verschillende elementen om de toren op te bouwen, zijn er ook de onderdelen, zoals bochten, trechters en zelfs een looping, waarover de knikkers een weg naar beneden zoeken. De verschillende onderdelen moet je voorzichtig er uit halen drukken. Het in elkaar zetten van de onderdelen vereist echter wel wat geduld. Vandaar dat hulp van een volwassenen wel is aangeraden. Ook de juiste hellingsgraad vinden bij sommige ‘tracks’ vergt soms wat prutswerk. Maar als er – na uren bouwplezier – een prachtige en kleurrijke knikkerbaan is verrezen, kan er heerlijk mee gespeeld worden. De knikkers (niet bijgeleverd) op de baan rollen prima en de baan is, ondanks dat hij van karton gemaakt werd, opvallend stevig en sterk! De dochter is alvast enorm tevreden met haar eigen knikkerbaan.

Auteur: Andrew Gatt
Uitgeverij: BBNC Uitgevers
Pagina’s: 24
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 978 90 45 32309 1

Rollercoaster Knikkerbaan van Andrew Gant is o.a. te koop bij Bol.com en Proxis.


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *