Kinderen koken en bakken graag. Er zijn dan ook verschillende leuke kook- en bakboeken op de markt voor kinderen. Het ene boekje is al wat makkelijke begrijpbaar voor de jonge keukenchefs dan het andere. Daarom waren wij hier op de redactie ook blij toen we dit bakboek onder ogen kregen.

Rudolph & de jonge bakkers

Help jij graag in de keuken en houd jij, net als ik, ook van lekkere taarten en koekjes? Dan is dit bakboek echt iets voor jou! Bakken is een feest en je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

In dit boek leer je de mooiste en lekkerste taarten, cupcakes, ontbijtjes, hartige hapjes en koeken bakken. Met behulp van de handige tips en duidelijke basisuitleg in het eerste hoofdstuk kan het bijna niet misgaan. Ik heb ook recepten opgenomen voor glutenvrije en suikervrije cakes, taarten en koekjes, en gebak dat je supersnel en gemakkelijk maakt!
Maak als een echte bakker heerlijke appeltaart-cupcakes, zelfgemaakte chocopasta en verras je familie met een prachtige egeltjestaart!

Wie njamTV al wel eens bekijkt zal Rudolph van Veen allicht wel kennen en ook bij onze noorderburen is deze Nederlandse kok enorm bekend van op TV en van zijn vele boeken. Het enthousiasme en zijn inspirerende uitleg zijn kenmerkend voor Rudolph. Dit zie je niet enkel in zijn TV-programma’s maar vind je ook terug in dit bakboek.

Het boek, op maat van de jonge bakkers, begint met een aantal baktips. Tips die erg handig om weten zijn voordat je gaat bakken. Daarna neemt Rudolph je bij de hand op een ontdekkingstocht door de basisbeginselen van het bakken. Cake, deeg, taartvullingen en glazuur komen allemaal duidelijk aan bod. Net als het iets moeilijkere soezenbeslag, pizzadeeg en bladerdeeg. Eens je deze basiskennis op zak hebt kun je daarna aan de slag met alle andere recepten in het boek.

“Een BAKBOEK dat je veel gebruikt moet juist onder de vlekken zitten, dat is het bewijs dat je er lekke mee gewerkt hebt.” (Rudolph)

Van ontbijt tot desserts

In de daaropvolgende zes hoofdstukken kan je aan de slag gaan met ontbijt, cupcakes, taart, koek, hartig gebak en desserts. De ene na de andere mooie en creatieve lekkernij komen voorbij en wachten om gemaakt te worden door jonge chefs. Zo leren je kinderen stroopwafel cupcakes maken, staat er egeltjestaart op het menu of kaasbroodjes. Stuk voor stuk zien ze er lekker uit. Rudolph denkt niet alleen aan de zoetebekken onder ons maar ook zijn er meerdere glutenvrije, lactosevrije en suikervrije recepten die de jonge chefs uit de bakvormen kunnen toveren.

Het boek is trouwens niet alleen interessant voor de jonge bakkers onder ons. Ook wij, de ouders, kunnen veel inspiratie halen uit dit leuke bakboek. Er zijn alvast enkele recepten die wij willen uitproberen de komende tijd zoals de kleine broodjes, spiraalkoeklolly’s, marsepein en aardbeitiramisu.

Auteur: Rudolph van Veen
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV
Pagina’s: 160
Leeftijd: 6+
ISBN: 9789045208091

Rudolph & de jonge bakkers is te koop in de betere boekhandel en online bij o.a. Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *