Seksuele voorlichting!? Vroeg of laat moeten we als ouders onze kindjes het verhaaltje van de bloemetjes en de bijtjes uitleggen. Daarnaast wordt er ook op school op de gepaste momenten ook aandacht besteed aan de seksuele ontwikkeling van onze kinderen. Maar in tijden van digitale vooruitgang en kinderen die meer TV kijken dan vroeger. Wordt de rol van deze media in de seksuele opvoeding van onze kinderen ook belangrijk. Daarom is het belangrijk dat dit onderwerp ook zijn plaats krijgt op een kinder- en jongerenzender. De openbare omroep speelt hier op in en zendt vanaf volgende week op Ketnet een gloednieuwe ‘show’ uit met betrekking op de seksuele voorlichting van onze kinderen.

Vanaf vrijdag 13 oktober kunnen we kennismaken met dokter Bea. Zij zal een antwoord geven op de vragen van onze kinderen over hun lichaam, over de liefde, over relaties, zelfs over seks. Geen vraag is te gek!

Om onze kinderen een duidelijk antwoord te kunnen geven, zal ‘dokter Bea’ de hulp krijgen van dokters en specialisten die er alles over weten over de betreffende onderwerpen.

Dokter Bea show

In elke aflevering zal ‘Dokter Bea’ ook een interessant en tof skypegesprek voeren met een bekende Vlaming over een speciaal onderwerp. Ze belt ze o.a. met Sean Dhondt, Koen Wauters, Slongs Dievanongs, Jani Kazaltzis, Gers Pardoel en Tatyana Beloy. Maar er is meer, want ze laat ook de jongeren zelf aan het woord. Zij zullen vertellen wat ze zelf allemaal al hebben meegemaakt.

Natuurlijk is het niet altijd gepraat over het onderwerp. Af en toe wil ze onze kinderen ook laten zien hoe iets moet! Hiervoor duikt ze haar skills lab in en toont ze op een leuke manier hoe je bijvoorbeeld moet kussen. Naast ‘dokter’ zing Bea ook enorm graag.  Zal zal in haar show dan ook met plezier haar zangtalent tonen en zingen over het onderwerp van de dag.

De ‘Dokter Bea Show’ is vanaf vrijdag 13 oktober om 19 uur te zien op Ketnet of bekijk de aflevering (terug) op Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Q: Hoe pakken jullie de seksuele voorlichting aan bij jullie kinderen?


Uitgelichte foto: VRT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *