Het is zover! De periode waar heel veel kindjes (en hun ouders) hebben naar uitgekeken. De Sinterklaasperiode! Zondag kwam de Sint en zijn Pietenteam aan in zijn stad nl Sint-Niklaas. De stad waar hij officieel verblijft tijdens zijn bezoek aan België. Maar de Sint was duidelijk de zon vergeten in Spanje, toch had hij daar een goede reden voor nl dat zijn stoomboot al vol zat. Vol met allerlei pakjes om aan alle brave kindjes te geven.

Huis van de Sint

Net zoals de afgelopen jaren verblijft de Sint in zijn eigen huis en dus niet op hotel. Hij koos jaren geleden een prachtige woning in de stad die zijn naam draagt nl Sint-Niklaas. Een woning op wandelafstand van het station zodat hij makkelijk kan reizen doorheen heel België (en uitstapjes kan maken naar Nederland). En dat huis kan je ook regelmatig bezoeken. Want Sinterklaas wil jullie graag een blik achter de schermen geven van hoe hij (en zijn Pietenteam) leven hier in België.

Waar slaapt de Sint? … Wanneer en wat eet hij? … Neemt Sinterklaas een ligbad of een douche? … Draagt hij een kamerjas? … Waar oefenen de Zwarte Pieten voor de grote dag? Dat zijn allemaal zaken die jullie dus kunnen ontdekken in “Het huis van de Sint” in de Stationsstraat te Sint-Niklaas.

Sinterklaasshow

De komende maand zal Sinterklaas regelmatig te zien zijn over heel Vlaanderen en Nederland. Het hoeft niet gezegd, dat zijn agenda overvol staat, en dus moeilijk overal tegelijk kan zijn. Daarom heeft Sinterklaas de hulp in geroepen van zorgvuldig geselecteerde hulpsinten. Zij zullen tot aan zijn verjaardag meehelpen om winkels, scholen, bioscopen, … te bezoeken. Wat wel zeker is dat Sinterklaas, samen met zijn vrienden en vriendinnen van Studio 100, te gast zal zijn tijdens de Grote Sinterklaasshow in het Antwerpse Sportpaleis. Wisten jullie trouwens dat Sinterklaas fan is van Ghostrockers en Nachtwacht?

Boek nu jouw tickets voor de Grote Sinterklaasshow op 2 & 3 december in het Sportpaleis

Post voor de Sint

Tijdens zijn verblijf in België ontvangt Sinterklaas niet alleen graag bezoekers in zijn huis te Sint-Niklaas. Hij krijgt ook enorm graag brieven en tekeningen. Samen met bpost heeft hij daarom een heel team Postpieten samengesteld die al deze brieven zorgvuldig lezen en sorteren om daarna aan Sinterklaas te overhandigen. En omdat Sinterklaas daar zo van houdt heeft hij gevraag aan de postbodes om iedereen die een briefje of tekening stuurt, een kleine verrassing te bezorgen (indien je voor 29 november deze opstuurt).  Maar naar waar kan je nu de brieven en tekeningen opsturen? Dat is naar het enige echte Sinterklaas secretariaat nl. (een postzegel kleven hoeft niet):

Sinterklaas
Spanjestraat 1
0612 Hemel

Bovendien heeft Computerpiet dit jaar ook heel hard gewerkt. Hij heeft nl. een leuk programma geschreven om jullie gebabbel om te zetten in een echte brief. Een brief waarbij je nadien zelf nog even over de letters moet gaan voor je hem opstuurt. Perfect voor kinderen die net leren schrijven. Toch knap gezien van Computerpiet. Willen jullie kindjes ook zo’n ‘babbelbrief’ maken voor Sinterklaas? Geen probleem de mensen van bpost hebben hiervoor een speciale website gelanceerd. Sinterklaas kijkt alvast uit naar jullie creaties.


Uitgelichte afbeelding: Gert Cools (© Stad Sint-Niklaas)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *