Slaap is belangrijk en zeker bij (heel) jonge kinderen. Het jonge Belgische bedrijf Web Factor ontwikkelde in dit opzicht een handige nieuwe app. Deze app leert jonge kinderen om in bed te blijven liggen tot het tijd is om op te staan. Ze baseerde zich op de klassieke KidSleep toestellen. Zo kwam deze handige meeneembare slaaptrainer tot stand.

Slaaptrainer app

Peter Mesotten, zaakvoerder van Web Factor, legt uit: “Ons zoontje van 2 jaar riep ons steeds uit bed wanneer hij dacht dat het tijd was om op te staan. Dit was jammer genoeg vaak al om half 6. Logisch, omdat zo’n kindje nog geen besef heeft van tijd.”

Dus gingen ze bij Web Factor aan de slag en na een aantal weken avondwerk was het eerste prototype voor de app af. Centraal staat het gebruiksgemak: gewoon de tijd instellen wanneer je kleuter/peuter mag opstaan en de app is klaar voor gebruik. Als het kindjes moet slapen wordt een mooie afbeelding van de maan getoond. Is het ingestelde uur aangebroken dan ruimt de maan plaats voor een zonnetje. Simpel en ook duidelijk voor jonge kindjes.

Peter: “We hadden thuis nog een oude smartphone liggen die we niet gebruikten. We installeerden de app hierop en stelden het toestel op in de kamer van ons zoontje. Na 2 nachten had hij het systeem door en riep hij ons ‘s nachts niet meer tot het zonnetje verscheen.”

Je kan de app “Sleep Trainer for Toddlers” vinden in de verschillende appstores voor zowel Android als iOS. De app kost €0,99, geen geld dus voor een goede nachtrust van kind en ouders.

Meer informatie vind je op https://sleep.web-factor.be.

Pin it
PIN IT: Slaaptrainer app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *