Worden je kinderen net zo slim als Pim? Slimme Pim: 1. Nerd Alert is het eerste deel in deze stripreeks. De dikke stripbundel worden ook nog aangevuld met spelletjes, weetjes en leuke proeven die je thuis kan doen. Deze nieuwe stripreeks gaat over Pim, de slimste jongen van de klas. Zijn uitvindingen zijn extreem en ingenieus en hij doet experimenten die niemand eerder heeft uitgevoerd. Natuurlijk gaat dit soms eens mis. Pim zijn beste vriend is Max. Max is ook regelmatig het proefkonijn voor Pims nieuwe uitvindingen. Maar Pim is ook verliefd. Hij vindt Mara, zijn klasgenootje, stiekem heel leuk. Durft hij het haar ooit zeggen?

Slimme Pim: Nerd Alert!

Pim is het slimste jongetje van de klas. Thuis maakt hij de meest waanzinnige uitvindingen en doet hij experimenten die nog niemand eerder heeft gedaan.

Maar zijn ze op school ook zo blij met deze uitvindingen? En wat zijn toch die vreemde kriebels in zijn buik.

Slimme Pim is een nieuwe stripreeks. Het is een stripboek voor echte bollebozen. Voor kinderen die leergierig zijn en tevens gek op experimenteren. Slimme Pim bevat naast korte strips in zwart-wit ook leuke experimenten en spelletjes die geschikt zijn voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je leert Pim snel kennen dankzij de korte strips, telkens één pagina groot. Naast leergierig durft Pim ook wel eens betweterig uit de hoek te komen. Maar dat er bij slimme kindjes (en mensen) ook al eens van alles kan misgaan bewijst Pim, waarbij ook al eens een experiment durft mislukken.

Naast slim is Pim ook een doodgewone jongen. Hij vindt het, net zoals vele kindjes, moeilijk om zijn klasgenootje Mara te vertellen dat hij eigenlijk heel erg verliefd op haar is. Naast zijn verliefdheid voor Mara heeft Pim ook nog een beste vriend Max. Met Max als proefkonijn om zijn uitvindingen op te proberen, doet hij ook nog gewone dingen zoals o.a. computerspelletjes spelen.

Zoals de titel reeds doet vermoeden is Nerd Alert! het eerste deel uit een serie stripboeken van Slimme Pim. Een prima idee want de verhaaltjes en grapjes in Nerd Alert! werken aanstekelijk en de proefjes en spelletjes zijn plezant. Slimme Pim laat in Nerd Alert! in deze reeks ook zien dat je best cool kan zijn en tegelijk ook een slimmerik. Met de vreemde experimentjes kunnen niet alleen de kinderen ontzettend veel lol hebben, ook als ouder beleef je er plezier aan je kinderen er mee bezig te zien. Deze reeks is ook ideaal om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken wetenschap.

Lees hier alvast een fragment van dit enorm leuke stripboek.

Auteur: Aimée de Jongh
Uitgeverij: De Eenhoorn
Pagina’s: 111
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789462910645

Slimme Pim: Nerd Aler! is te koop bij o.a. Bol.comCosmoxDe Eenhoorn en de betere boekhandel.

Samenvatting
Review Datum:
Item:
Slimme Pim: 1. Nerd Alert!
Beoordeling:
41star1star1star1stargray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *