We kennen het waarschijnlijk wel allemaal. Onze kinderen die ‘uren’ zitten te gamen op PC, console of tablet. We durven er al eens wat geklaag en gezaag tegen aangooien omdat we vinden dat gamen niet goed is voor hen. Maar is het dat in werkelijkheid ook zo? Of is gamen toch nog positief in hun ontwikkeling? Hoe we met onze gamende kinderen moeten omgaan, dat lezen we in Speelvogels.

Speelvogels

Zijn Fortnite, Minecraft en Nintendo voor jou onbekend terrein maar wil je kinderen begeleiden bij hun virtuele avonturen? Is je zoon of dochter verslingerd aan videogames, maar kun je zelf nog geen Pokémon van een Playstation onderscheiden?

Zoek niet verder dan dit boek.

We waarschuwen je voor de valkuilen, geven je praktische tips mee en vertellen je wat games zo magisch maakt. Een opvoedboek en een liefdesbrief aan het medium in één. Wie weet, misschien krijg je zelf ook wel zin om naar de controller te grijpen?

Recensie

Het boek is opgebouwd uit een zevental grote onderdelen. Eerst krijgen we als ouder een korte geschiedenisles over het ontstaan van games en consoles. Om over te gaan naar welke genres er zijn van consoles en games en hoe we als ouders alles wat betaalbaar kunnen houden. Als we deze historie achter de kiezen hebben heeft de auteur het over de gevaren en over de magie van gamen.

Ook is er natuurlijk een hoofdstuk gewijd aan het nieuwe online gamen. Gamen waarbij miljoenen kijkers de competities van verschillende games bewonderen. Want gamen is ondertussen meer dan alleen nog maar een tijdverdrijf, het is ook een heuse business geworden.

Afronden doet Max met een enkele praktische tips voor ons als ouders. Hoe we moeten omgaan met onze gamende kinderen. Ook geeft hij nog enkele aanraders qua games mee voor verschillende leeftijdscategorieën.

Het is een heel boeiend boek, zeker voor ouders die niet zo in to games zijn. Max heeft alles op een zeer duidelijke verstaanbare manier geschreven. Zeker ook handig om alles te begrijpen is de hele geschiedenis van het gamen en de verschillende consoles. Ik zou het dus zeker aanraden als je niet zo vertrouwd bent als ouder met games en je gamende kinderen. Maar ook voor andere ouders is het zeker de moeite waard om dit boek te lezen.

ISBN: 978 90 8924 887 9| Auteur: Max Dedulle | Omslag: Jeroen van Zwol| Uitgeverij: Houtekiet | Pagina’s: 159| Leeftijd: ouders | Te koop bij bv. Standaard Boekhandel & Bol.com


Disclaimer: Dit bericht bevat een product/dienst, welke wij ontvingen van een bedrijf. Ook bevat dit bericht enkele affiliate links.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *